Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko: "Daar is Verstappen een klasse apart in"

Max Verstappen domineert de Formule 1 de afgelopen jaren op een ongekende manier. Ook al lijkt hij nu niet in de snelste auto te rijden, de drievoudig wereldkampioen weet de zeges toch binnen te slepen. Helmut Marko kan er alleen maar respect voor hebben.

Marko Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Helmut Marko kent Max Verstappen al een hele tijd en heeft hem ook met de jaren zien groeien als coureur. Als hij in de snelste auto zit, dan is er praktisch niemand die hem op dit moment kan bedreigen. En zelfs als hij niet in de snelste auto rijdt, dan pakt hij dit jaar nog een aantal overwinningen in de RB20.

In totaal won hij tot nu toe zeven van de elf races en de Max Verstappen-factor komt dan bovendrijven, zo stelt Marko. "Ik zou zeggen dat ten minste vier van de zeven overwinningen aan hem als coureur kunnen worden toegeschreven. Iedereen maakt fouten, maar Max maakt er minder dan anderen. In het begin werd altijd gezegd dat hij de beste auto had, en dat was ook zo", zo vertelt Marko tegenover Kleine Zeitung.

"Inmiddels heeft hij echter vaak bewezen dat hij degene is die het verschil maakt. Maar als de auto zo tot het uiterste gedreven blijft worden, kan zelfs Max geen seizoen meer rijden zonder dat er steeds meer fouten insluipen, zoals in Monte Carlo bijvoorbeeld."

Maar wat typeert Verstappen nu eigenlijk als persoon? "Qua talent en mentale kracht is hij een categorie apart. Je hoort niets van Verstappen over wat hij tussen de races door doet en dat zullen we ook niet doen. Maar toen het Lech Symposium plaatsvond, was er een videoconferentie waar hij vragen beantwoordde. De aanwezigen waren allemaal gefascineerd door wat een 26-jarige kan zeggen over dagelijkse politieke kwesties." 

"Hij is ongelooflijk gefocust voor zijn leeftijd. Er was eens een race in Bahrein met een gevecht tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso. Na de race zei ik tegen Max: jammer dat je het gemist hebt, dat waren ongelooflijke ronden. Hij antwoordde alleen dat hij toch alles op het scherm had gezien."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'