Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Marko doet opvallende onthulling over contracteisen Perez

Sergio Perez kent een uitstekende start van het seizoen en dus lijken de geruchten rondom een mogelijke vervanging weer wat te gaan liggen. Toch beschikt Perez nog altijd over een aflopend contract, wat de Mexicaan maar al te graag wil verlengen. Helmut Marko onthult nu dat Perez wel erg hoge eisen stelt aan een nieuw Red Bull-contract.

Perez Marko Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sergio Perez kent een prima start van het seizoen en staat voorlopig keurig tweede in het kampioenschap. De Mexicaan raapt de punten bijeen, waardoor Red Bull ook in het constructeurskampioenschap al een goede voorsprong te pakken heeft. De podiumplaats in China was toch ietwat teleurstellend voor Perez. Hij kwam niet voorbij aan Lando Norris en kon het tempo van Max Verstappen totaal niet volgen.

Toch is Helmut Marko tevreden over de prestaties van de Mexicaan. Hij kijkt bij Autosport terug op de race van Perez: "Sergio had pech met de safety car. Hij heeft het weer goed gedaan. Zonder de safety car was hij als tweede geëindigd."

Het snelheidsverschil tussen Verstappen en Perez was wel weer opvallend. Toch baart dat Marko weinig zorgen. Volgens de Oostenrijker lag dat vooral aan het verloop van de race: "Dat kwam door de safety car en Sergio reed in verkeer. Hij had geen vrije baan voor zich zoals Max. Nee, het was in orde. Beide coureurs hebben zeer goed gepresteerd."

De prestaties van de Mexicaan zorgen ook voor speculaties over een contractverlenging bij Red Bull. Waar Helmut Marko al eerder de verwachtingen temperde door te verklaren dat Red Bull geen haast heeft om bekend te maken wie er in 2025 voor het team rijdt, laat de Oostenrijker nu toch wat details los over de onderhandelingen met Perez.

"We bevinden ons nog niet in de positie om alles af te ronden", verklaart Marko. "Maar het heeft niets te maken met reglementen. Hij weet dat hij moet presteren." Toch lijken de onderhandelingen met Perez al te zijn begonnen. De Mexicaan liet zelf al doorschemeren een deal te willen hebben van minimaal twee jaar. Marko zegt er het volgende over: "Eerst wilde hij een contract voor drie jaar, maar we zullen een oplossing vinden."

Ook interessant:

De Grand Prix van China ligt achter ons en daarin gebeurde genoeg. Max Verstappen leek er op de vrijdag nog niet heel goed bij te zitten, maar hij pakte overtuigend de zege in de sprintrace en de Grand Prix.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez