Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko gealarmeerd door nukkige Red Bull: "Verliezen overal terrein"

Helmut Marko is er na de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van China bepaald niet gerust op. Volgens hem staat Red Bull duidelijk op achterstand en dat heeft grotendeels met de banden te maken.

Perez China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

"We moeten ons drastisch verbeteren als we vooraan mee willen doen", zo windt Helmut Marko er in gesprek met Sky Deutschland geen doekjes om. "De banden raakten snel oververhit en ook de balans is niet zoals gewoonlijk. De auto doet niet wat de coureurs willen."

Hij ziet dan ook een groot verschil met bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes: "Ferrari deed alles met één setje banden en ook Lando Norris was erg snel. Wij verliezen in vrijwel alle sectoren terrein, al weten we niet met hoeveel brandstof de anderen reden. Dat is een onzekere factor."

Red Bull is dus nog zoekende, waarbij de weekendopzet bepaald niet helpt: "Je moet nu die knoop doorhakken: waar leg je de focus op? Op de sprintrace of op de hoofdrace? Het liefst op allebei, maar dat wordt lastig voor ons."

Hij hoopt dan vooral ook dat de baan nog een beetje 'naar Red Bull toe komt'. "Ik hoop dat de grip verbetert. Er zijn een paar kleine dingen die ons nog zouden kunnen helpen, maar al met al zal alles dicht bij elkaar zitten. De long run zag er constant uit, maar de wegligging is nog niet zoals hij zou moeten zijn momenteel."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van China 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"