Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko en Wolff bewegen naar elkaar toe: "Maar dat is nogal overdreven"

Het valt op de laatste tijd in de Formule 1-paddock. Landgenoten Toto Wolff en Helmut Marko zoeken elkaar steeds vaker op en gaan daarbij amicaal met elkaar om. Dat was weleens anders. Wat steekt daarachter?

Marko Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Helmut Marko en Toto Wolff worden steeds vaker met elkaar gezien. Ze spreken (letterlijk) elkaars taal, maar als concurrenten waren het met name in 2021 echt elkaars vrienden niet. Dat lijkt nu te veranderen, te midden van geruchten dat Max Verstappen weleens zijn oog op Mercedes kan laten vallen, of in ieder geval Mercedes het oog op Verstappen.

Toto Wolff maakt er geen geheim van dat Verstappen bovenaan zijn verlanglijstje staat en de deur staat net zo wijd open voor Marko als Verstappen hem graag mee zou nemen: "Hij kan de nieuwe Niki Lauda worden bij ons", zo stelde Wolff al vleiend.

Marko geeft daarover in gesprek met OE24 aan dat dat leuk is om te horen, maar in dit stadium is dat het ook: "Dat ligt allemaal nog in de toekomst. Ons doel is nu om het team (Red Bull, red.) te doen kalmeren en de wereldtitel te pakken. Dat wordt al moeilijk genoeg."

Gevraagd of Marko het met Verstappen weleens heeft over mogelijke alternatieven voor Red Bull, laat hij zich niet verleiden tot boude uitspraken: "Ik sta voortdurend met Max in contact, waarbij we over alles spreken."

Hoe typeert Marko de vriendschap met Wolff zoals hij nu is? "De spanningen uit het verleden zijn er in ieder geval niet meer. Ik heb horen zeggen dat we nu bloedbroeders zouden zijn, maar dat is schromelijk overdreven."

Hetzelfde medium legt Wolff vervolgens dezelfde vraag voor. Hoe ziet hij de vriendschap tussen hem en Marko? "We zijn nu veel closer. Ondanks de rivaliteit, koesteren we dezelfde waarden. Met alles wat er in de afgelopen maanden speelde (met name rond het onderzoek naar Christian Horner, red.), zijn we tot de conclusie gekomen dat we over veel zaken hetzelfde denken."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"