Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko erkent: 'Door de ophef in de Britse media moesten we die Red Bull-coureur wel ontslaan'

Voormalig Red Bull-junior Juri Vips werd eerder dit jaar uit de juniorenopleiding gegooid na racistische uitlatingen tijdens een livestream. Helmut Marko legt uit dat het incident zoveel oproer veroorzaakte in de (Britse) media, dat hij geen andere keuze zag.

Juri Vips
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Juri Vips was tot aan het einde van juni test- en reservecoureur voor Red Bull. Ook was hij lid van de juniorenopleiding van de Oostenrijkse renstal, tot aan het moment dat hij zich racistisch uitliet tijdens een livestream. Red Bull besloot per direct de banden met de Est te verbreken en hem uit de opleiding te schoppen.

Volgens Helmut Marko was er geen andere keuze voor Vips. In gesprek met Motorsport-Total legt hij uit dat het in de media het gesprek van de dag was. "De Britse media heeft zo een grote shitstorm ontketend dat Red Bull geen enkele keuze meer had en hem uit al zijn functies moest zetten."

Marko zelf staat er net iets anders in, al laat hij duidelijk weten dat het een erg domme fout was van Vips. "Hij is 21 jaar jong en hij heeft zijn excuses er voor aangeboden. Het stoort me wel dat het is gebeurd in een dom videospel en dat ze niets beters te doen hebben in de avond. Ik snap niet hoe je langer dan twee minuten zoiets kan doen, maar ja, dat is de jeugd. Ik kan er niets mee."

Ook andere Red Bull-coureurs spelen regelmatig online, zo ook Max Verstappen. "Max heeft altijd een simulator bij zich", weet ook Marko. "Na een Grand Prix-overwinning rijdt hij zo af en toe gewoon een virtuele race met Rudy van Buren. Dan is hij de tweede coureur. De race engineer zit in Kiev en de data engineer in Zuid-Afrika. Zo spenderen zij hun tijd."

Ook interessant:

Mercedes kan Verstappen helpen in de titelstrijd met Leclerc

RacingNews365 doet niet aan een zomerstop, want in de nieuwste F1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk weer uitgebreid vooruit op de tweede seizoenshelft. Beluister de podcast hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen