Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko door het stof na foutieve opmerkingen over crash Verstappen en Hamilton

Waar Helmut Marko eerder nog zei dat Lewis Hamilton fout zat in de crash met Max Verstappen in Jeddah, moet hij nu terugkomen op zijn woorden en zijn excuses aanbieden. De Red Bull-adviseur wil de GP van Saoedi-Arabië snel achter zich laten.

Verstappen Hamilton crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Vlak na afloop van de Saoedische Grand Prix zei Helmut Marko bewijs te hebben dat Max Verstappen niets fout heeft gedaan toen hij titelrivaal Lewis Hamilton wilde laten passeren. De twee raakten elkaar en laatstgenoemde coureur klaagde over een brake test van Verstappen. Marko noemde het juist een miscalculatie van Hamilton.

Daar moet hij nu op terugkomen. "Tijdens het televisie-interview gaf ik de exacte informatie door welke ik van de engineers heb gekregen", zegt hij bij F1 Insider. De informatie die Marko deelde bleek achteraf onjuist te zijn. "Het klopte duidelijk niet, dus het spijt me daarvoor."

Red Bull kijkt snel vooruit naar Abu Dhabi

Het tegenvallende resultaat in Saoedi-Arabië moet volgens Marko snel vergeten worden. Eerder dreigde de man uit Graz nog met een protest. Red Bull was volgens Marko druk bezig met het verzamelen van bewijsmateriaal, maar lijkt geen aanstalten meer te maken om in protest te gaan. "Hopelijk is het hoofdstuk van Saoedi-Arabië nu afgesloten."

"We kijken nu in ieder geval vooruit. We willen in Abu Dhabi winnen en op die manier de titel verzilveren. We gaan hier alles voor doen, maar willen geen oneerlijke acties gebruiken. In Saoedi-Arabië hadden we de snelheid om bij te benen met Hamilton en het circuit in Abu Dhabi moet ons nog wat beter liggen", aldus Marko.

Ook interessant:

Coronel: "Door vechtlust en strijd verdiende Verstappen de overwinning"

Tom Coronel blikt voor RacingNews365 terug op de allereeste Saoedische Grand Prix. De WTCR-coureur is van mening dat niet Lewis Hamilton, maar Max Verstappen de Grand Prix in Jeddah had moeten winnen vanwege zijn 'vechtlust en strijd'. Coronel vindt ook dat de FIA fouten heeft gemaakt in Saoedi-Arabië.

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021 RN365 Nieuwsdossier

47 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"