Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko geniet van 'on fire' Perez tegen Verstappen: "Moge de beste winnen"

Voor het tweede raceweekend op rij was Sergio Perez de sterkere Red Bull-coureur in de kwalificatie. Helmut Marko geniet van zijn Mexicaanse coureur, die de smaak te pakken heeft.

Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Het was Sergio Perez die op zaterdag de beste geklasseerde Red Bull-coureur was tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Hij was een kleine tiende van een seconde sneller dan Max Verstappen, terwijl hij door een motorprobleem naar eigen zeggen 'enkele tienden van een seconde' was verloren.

Helmut Marko geniet met volle teugen van Checo, die volgens hem steeds beter wordt. Hij heeft de smaak goed te pakken. "Perez wordt race na race sterker! Hij maakt geen fouten en is goed op stratencircuits. Onze Mexicaan is on fire! Hij is nog nooit zo sterk geweest. Ze hebben hetzelfde materiaal en de omstandigheden zijn voor beiden hetzelfde. Moge de beste winnen!", zo roept hij in de Duitse media.

Spanning tussen de coureurs?

Na de GP van Monaco, waarbij Perez de snellere was en uiteindelijk won, liet onder meer vader Jos Verstappen zich negatief uit over de keuzes van het Red Bull-team. Volgens Marko mag dat, maar intern is alles besproken en snapte Verstappen junior waarom bepaalde beslissingen waren genomen.

"In Monaco was er wat spanning, maar Max begreep alle beslissingen", vertelt de Red Bull-adviseur. "Jos is zijn eigen heer een meester. Hij heeft zijn mening en daar hebben wij absoluut geen problemen mee."

Marko hoopt op nieuwe winst voor Red Bull

Op zondag hoopt Marko hoe dan ook wederom een van zijn coureurs op de bovenste trede van het podium te zien staan. Dit keer zonder een kapotte Ferrari-motor of strategische missers van de Italianen, maar gewoon door ze in te halen op de baan.

"Wij hebben de topsnelheid en hopelijk ook de snellere auto qua racepace. We hebben bovendien een set harde banden meer dan Ferrari. Ik hoop dat we op eigen kracht kunnen winnen!"

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Azerbeidzjan 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

36 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt