Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko heeft duidelijke favoriet buiten Red Bull

Helmut Marko mag zichzelf op de borst kloppen met het aantal supertalenten dat hij naar de Formule 1 heeft weten te loodsen. Af en toe moet hij echter ook toezien hoe de concurrentie daar een supertalent tegenover stelt.

Marko 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Oostenrijkse Red Bull-adviseur Helmut Marko is natuurlijk gecharmeerd van zijn eigen rijders, maar weet dat de Formule 1 qua talenten meer te bieden heeft dan enkel de mannen met het Red Bull-predicaat. Gevraagd naar wie het grootste niet-Red Bull-talent is, heeft Marko weinig bedenktijd nodig.

"Dat is zonder twijfel Charles Leclerc", zo wordt hij geciteerd door Motorsport-Total, om daarop aansluitend de naam van nóg een Ferrari-protegé aan te stippen, namelijk die van Mick Schumacher: "Ik hoop dat als hij het haalt, dat dat ook op basis is van zijn talent gebeurt en niet enkel op basis van zijn achternaam."

In voorbije weken verdedigde Helmut Marko meermaals zijn eigen talentenopleiding, want, zo luidt de redenatie, die is behoorlijk aan het opdrogen. Opnieuw springt hij op de bres voor zijn paradepaardje: "Ik wil niet arrogant overkomen, maar als een jonge coureur mag kiezen, kiest hij in eerste instantie nog steeds voor Red Bull."

"Bovendien werkt ons systeem gewoon goed. Iedereen krijgt een eerlijk contract aangeboden, we vragen van de ene coureur niet meer dan van de andere."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'