Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Helmut Marko

Marko heeft duidelijke favoriet buiten Red Bull

Helmut Marko mag zichzelf op de borst kloppen met het aantal supertalenten dat hij naar de Formule 1 heeft weten te loodsen. Af en toe moet hij echter ook toezien hoe de concurrentie daar een supertalent tegenover stelt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Oostenrijkse Red Bull-adviseur Helmut Marko is natuurlijk gecharmeerd van zijn eigen rijders, maar weet dat de Formule 1 qua talenten meer te bieden heeft dan enkel de mannen met het Red Bull-predicaat. Gevraagd naar wie het grootste niet-Red Bull-talent is, heeft Marko weinig bedenktijd nodig.

"Dat is zonder twijfel Charles Leclerc", zo wordt hij geciteerd door Motorsport-Total, om daarop aansluitend de naam van nóg een Ferrari-protegé aan te stippen, namelijk die van Mick Schumacher: "Ik hoop dat als hij het haalt, dat dat ook op basis is van zijn talent gebeurt en niet enkel op basis van zijn achternaam."

In voorbije weken verdedigde Helmut Marko meermaals zijn eigen talentenopleiding, want, zo luidt de redenatie, die is behoorlijk aan het opdrogen. Opnieuw springt hij op de bres voor zijn paradepaardje: "Ik wil niet arrogant overkomen, maar als een jonge coureur mag kiezen, kiest hij in eerste instantie nog steeds voor Red Bull."

"Bovendien werkt ons systeem gewoon goed. Iedereen krijgt een eerlijk contract aangeboden, we vragen van de ene coureur niet meer dan van de andere."

3 reacties

    Interview Bleekemolen wanhoopt (nog) niet