Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko hint op vroege contractverlenging voor Verstappen bij Red Bull

Max Verstappen heeft nog een contract tot en met 2023 bij het Formule 1-team van Red Bull, maar Helmut Marko laat doorschemeren dat er mogelijk al snel een contractverlenging komt.

Na het winnen van de Grand Prix van Abu Dhabi, en dus de wereldtitel, liet Max Verstappen al zijn toekomstplannen doorschemeren. "Kunnen we dit nog tien a vijftien jaar gaan doen", zei hij nadat hij over de finish kwam. De Nederlander wil graag bij Red Bull blijven en heeft een contract tot en met 2023. Dit contract wordt mogelijk al in een vroeg stadium verlengd, zo verklaart Red Bull-adviseur Helmut Marko bij Motorsport Total . Verstappen gaat binnenkort naar zijn kantoor in Salzburg. "Laten we het dan maar eens bekijken. We zullen een verlenging bespreken en misschien ook al realiseren."

In ieder geval geen overstap naar Mercedes

Volgens de Red Bull-adviseur zit een toekomstige overstap naar Mercedes er in ieder geval niet meer in bij Verstappen. "Dat risico bestaat niet meer", zegt de man uit Graz. "Er is teveel kapot gegaan in Silverstone." Hier crashte de Nederlander hard na een tik van Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Marko looft daarbij zijn coureur en hoopt dat de samenwerking nog lang voortgezet kan worden. "Hij is de snelste, meest consistente coureur die we ooit hebben gehad", zegt de Oostenrijker. Hij vergelijkt hem met Ayrton Senna. "Deze twee coureurs lijken op elkaar qua mentaliteit, personaliteit en agressiviteit. We zijn enorm blij dat we iemand zoals hem hebben."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden