Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko: "Honda-motor nu van hetzelfde niveau als Mercedes"

Nu de samenwerking tussen Honda en Red Bull bijna een seizoen oud is, ziet Helmut Marko dat er al goed werk is verricht. De Honda-motor zou volgens de Oostenrijker van hetzelfde niveau zijn als die van Mercedes.

Marko Honda Tanabe
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

2019 zou een overbruggingsjaar worden voor de Red Bull-Honda-combinatie. Door sterk in te zetten op de betrouwbaarheid en de doorontwikkeling van de motor - met desnoods straffen als gevolg - zou Honda het gat met de concurrentie moeten kunnen dichten. Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko is de Japanse motorleverancier al een heel eind op weg, maar zijn er nog wel enkele vlakken waarop het beter kan.

"Honda heeft in 2019 hele grote stappen gemaakt", zo luidt de analyse van de Oostenrijker tegenover Motorsport-Total. "Ze hebben precies dat geleverd wat ze hebben beloofd en misschien zelfs wel meer dan dat." Toch kan het beter, zeker op de zaterdagen, meent Marko.

"Eigenlijk mist de motor alleen nog een fatsoenlijke kwalificatie-modus. Sinds de laatste update van de motor, in Rusland, is de Honda-motor in de race in ieder geval van hetzelfde niveau als de motor van concurrent Mercedes", zo stelt hij vast.

"Wat betreft betrouwbaarheid hebben we nog geen enkel probleem ervaren. Dit jaar is er nog geen enkele motor écht stuk gegaan. Daarom zijn we meer dan tevreden met de samenwerking tussen Red Bull en Honda en als we zien wat er voor het komende jaar in de pijplijn zit, dan kregen we daar alleen maar meer vertrouwen van", aldus Marko.

Het contract tussen Red Bull en motorleverancier Honda loopt tot en met het seizoen 2020. Vooralsnog is er nog geen duidelijkheid of de Japanners ook daarna nog in de koningsklasse van de autosport aanwezig zullen zijn.

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van de Verenigde Staten 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin door Tim Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel uitvoerig wordt vooruitgeblikt op het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes