Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Marko houdt Red Bull-deur open voor Vettel: "Weten wat hij kan"

Keert Sebastian Vettel ooit terug bij Red Bull? Als het aan Helmut Marko ligt wel, aangezien hij in de Duitser in welke hoedanigheid dan ook een aanwinst ziet.

Marko Vettel Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Sebastian Vettel gaat genieten van zijn pensioen, althans, dat is waar hij met zijn vertrek uit de Formule 1 op inzet. Dit weekend doet hij echter nog wel even mee aan de Race of Champions. Wat daarna op de lange termijn volgt? Hij wordt regelmatig aan Red Bull gelinkt. Niet als coureur, maar in een andere rol. In het management misschien? Als adviseur?

Als Helmut Marko door het Duitse RTL gevraagd wordt naar een mogelijke toekomst van Vettel bij Red Bull, geeft hij aan dat de deur altijd open staat voor Vettel. Daarmee herhaalt hij woorden die hij vorig jaar ook al sprak, maar hij voegt er aan toe dat dat niet uit liefdadigheid is, maar omdat hij werkelijk meerwaarde ziet in een eventuele rol voor de viervoudig Red Bull-kampioen.

"We weten uit ervaring wat Sebastian Vettel kan bereiken", aldus de Oostenrijker. "We weten hoe hij te werk gaat en we weten tevens dat hij iemand is met een open kijk op zaken en dat hij bovendien een hele intelligente jongeman is."

En Vettel zelf? Die geeft steeds aan dat op het moment dat er een aanbod zou komen, hij op dat moment na zal gaan of het iets voor hem is en of het in zijn nieuwe leven past. We weten in ieder geval zeker wat hij sowieso níét gaat doen: "Ik ga niet ergens de expert uithangen om zo de jongens te vertellen wat ze wel niet allemaal verkeerd doen."

Ook interessant:

5 dingen die je nog niet wist van Max Verstappen

In de gesloten wereld van de Formule 1 is het niet altijd makkelijk om dicht bij de Formule 1-coureurs te komen. Maar wie schuilen er nu werkelijk achter die keurige PR-praatjes? In deze video stippen we vijf dingen aan die je misschien nog niet wist van een F1-coureur. Deze keer: Max Verstappen!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend