Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "In dat geval mag Verstappen het gevecht met Leclerc niet aangaan"

Helmut Marko hoopt natuurlijk dat Max Verstappen de Grand Prix van Italië kan winnen vanaf de vierde (of zevende) startplaats, maar hij waarschuwt zijn coureur wel. Geen risico's in gevecht met pole-man Charles Leclerc.

Max Verstappen heeft de eerste stap naar een goed resultaat in Monza gezet door zich op de tweede plaats te kwalificeren. Wel krijgt hij een gridstraf van vijf plaatsen voor een motorwissel, maar doordat anderen ook weer een straf krijgen, start hij hoogstwaarschijnlijk op de vierde plaats. Titelconcurrent Charles Leclerc start vanaf pole. De overwinning van de GP van Italië is dus niet ondenkbaar, maar Red Bull-adviseur Helmut Marko waarschuwt zijn coureur wel. "Natuurlijk zullen we ook kijken of we Leclerc kunnen aanvallen, maar dat doen we niet met risico's", zegt hij bij ORF . Verstappen mag het dus niet te gevaarlijk maken en dat is volgens de Oostenrijker ook helemaal niet nodig. "Als het niet zonder risico's kan, dan behouden we gewoon de positie. Dan gaan we voor P2."

Marko verrast door topsnelheid van Ferrari

Ferrari was razendsnel op de rechte stukken van de Temple of Speed . Met de eerste plaats voor Leclerc en de derde plaats voor Carlos Sainz in de kwalificatie was het op zaterdag al een klein feestje voor de aanwezige Tifosi, maar Marko maakt zich geen zorgen over de race. Wel complimenteert hij de tegenpartij met de uitzonderlijke snelheid. "Ferrari heeft een ongelooflijke topsnelheid ontwikkeld. Ze moeten hun motor echt tot het uiterste hebben gedreven. In sector 1 verloren wij ondertussen erg veel tijd vergeleken met de derde training, maar het is hier ook geen drama."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"