Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Knap dat Perez naast Verstappen nog niet is bezweken"

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft Sergio Perez zeer hoog zitten. Hoewel hij Max Verstappen van een ander niveau vindt, is hij zeer onder de indruk van de rijkunsten van de Mexicaan. Vooral omdat hij het al jaren volhoudt naast Verstappen.

De testdagen zijn voorbij en komend weekend, op 5 maart, is het tijd voor de allereerste Formule 1-race van het seizoen: de Grand Prix van Bahrein. De openingsrace betekent ook de start van het derde seizoen waarin Max Verstappen en Sergio Perez elkaars teamgenoten zijn. Voor Red Bull konden ze vorig jaar beide titels veroveren, met de wereldtitel voor Verstappen en Red Bull als constructeurskampioen. Natuurlijk heerst er dus grote tevredenheid bij Red Bull en gaat de jacht op de volgende titel 'gewoon' door. Reden voor verandering was er niet, want de combinatie Verstappen-Perez is volgens adviseur Helmut Marko ijzersterk. "We zullen dit jaar een nóg zelfverzekerdere Max zien door zijn ervaring. Zijn ontwikkeling is opmerkelijk en hij is een echte bandenfluisteraar geworden", zegt hij bij Krone Zeitung . "Sergio groeit ondertussen ook echt mee met Max. En je moet niet vergeten: drie jaar naast Max Verstappen verdragen? Sergio is niet bezweken en dat is een hele knappe prestatie. Qua snelheid is Max wel duidelijk superieur, als we naar een heel seizoen kijken."

Verstappen en Perez versus wie?

Wie naar de uitslag van de testdagen in Bahrein kijkt, verwacht in eerste instantie dat vooral Red Bull en Ferrari de concurrentiestrijd aangaan. Marko waarschuwt echter ook voor Mercedes, ondanks de op het oog niet zo indrukwekkende testdagen. "Als je naar de teams, persoonlijkheden van de coureurs en alle kwaliteiten kijkt, dan is Mercedes onze sterkste tegenstander. Ze hebben in het verleden bewezen dat ze strategisch erg goed zijn. George Russell wordt sterker en pakt steeds vaker punten af van Lewis Hamilton. Bij Ferrari, ondertussen, lijken ze stabieler en hebben ze ook nog eens meer vermogen", aldus Marko.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"