Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko: "Komst Verstappen was breekpunt voor Ricciardo"

Daniel Ricciardo was drie jaar lang de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull, maar in die jaren ging Ricciardo nooit écht het gevecht met de Nederlander aan. Die mening is Helmut Marko toegedaan: "Hij hield afstand."

verstappen ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Toen Max Verstappen in 2016 arriveerde bij Red Bull werd hij de teamgenoot van Daniel Ricciardo, die twee jaar eerder de viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel in gelijkwaardig materiaal had verslagen. Het duurde niet lang voordat Verstappen de overhand kreeg, iets waar Helmut Marko zes jaar later wel een uitleg voor heeft.

Marko was en is een fan van Ricciardo: "Een opgewekt talent met een uitstekende controle over zijn auto", zo typeert hij hem in Red Bulls magazine Red Bulletin. "Ik herinner me zijn optreden op zijn allereerste selectiedag. Hij kwam driftend de bocht uit, maar hield de auto onder controle en wist zelfs wat tijd te winnen."

"Daniel stapt in een auto en is dan direct snel", vervolgt de Oostenrijker. Nog voor zijn tijd bij Red Bull Racing wist hij zich steeds te verbeteren en in zijn eerste jaar wist hij Vettel te verslaan met drie overwinningen tegenover nul voor de Duitser."

Marko baalt van vertrek Ricciardo

Maar toen kwam Max Verstappen richting Red Bull Racing en dat deed volgens Marko iets met de goedlachse Australiër: "Dat was een breekpunt in zijn carrière. In plaats van dat hij het gevecht met Max aan ging, hield hij afstand. En we weten waar dat toe leidde", zegt Marko met spijt.

"Dat was zó jammer. Hij was altijd prettig om mee te werken. Zijn pure snelheid was vergelijkbaar met die van Max, maar uiteindelijk ontbrak het hem aan constantheid."

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team