Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko legt uit waarom Red Bull nu in het voordeel is voor de wereldtitel

Helmut Marko is na de overwinning van Red Bull in Mexico zeer optimistisch over de titelkansen van de Oostenrijkse renstal en van Max Verstappen. De adviseur van het team verwacht een één-twee in Brazilië en durft langzaam uit te gaan van het binnenslepen van de wereldtitel.

Op zaterdag ging het voor Red Bull wat minder, maar tijdens de race hebben Max Verstappen en Sergio Perez dit goed kunnen maken. Helmut Marko is zeer tevreden met de overwinning van de Nederlander en het dubbele podium voor Red Bull. "Het was een perfecte dag, het was weer geweldig hoe Max remde", looft Marko zijn coureur bij Sky Sports . Sinds de Grand Prix van Zandvoort kon Mercedes geen dubbel podium meer realiseren. Red Bull daarentegen stond de afgelopen drie races elke keer met beide coureurs in de top drie. Volgens Marko een gegeven wat bij de volgende Grand Prix ook moet gaan lukken. "We zouden in Brazilië een één-twee moeten behalen", aldus de ambitieuze man uit Graz.

Marko vreest niet voor 'Mercedes-circuits'

Waar Mexico en Brazilië volgens vele F1-kenners typische Red Bull-circuits zijn, verwacht Marko dat de RB16B op elk circuit optimaal presteert. "We gaan zien hoe we er in de woestijn voor staan, maar onze auto is eigenlijk overal snel en de hoge temperaturen lijken ons ook erg gunstig te liggen." Ook in Qatar verwacht de Oostenrijker een sterk Red Bull.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi