Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko lyrisch over 'buitenaardse' Verstappen: "Deze jongen is ongelooflijk!"

Max Verstappen heeft voor de vierde race op rij aan het langste eind getrokken. En dat in eigen huis in Zandvoort. Het levert hem applaus op van Red Bull-adviseur Helmut Marko.

Met een grote glimlach op het gezicht meldde Helmut Marko zich na afloop van de GP van Nederland voor de microfoon van onder meer RacingNews365 . Hij zag hoe zijn stercoureur ondanks grote druk koeltjes bleef en de overwinning greep. "We hebben een fantastische Max gezien", jubelt hij. "De druk had geen invloed op hem. Er was veel druk, maar hij bleef gefocust op de race", aldus de Red Bull-adviseur, die wel opmerkte dat die race niet zo makkelijk was.

Ongelooflijke Verstappen

Mercedes koos namelijk voor een andere strategie en maakte het het Red Bull-team nog erg lastig. Op de harde banden waren Lewis Hamilton en George Russell heel snel, maar een late virtual safety car zorgde voor wat ademruimte. "De race was lastiger dan verwacht", erkent Marko. "Dat kwam omdat Mercedes op de harde banden sneller waren dan wij. We veranderden daarom onze strategie aan het einde van de race. Dat hadden we ook gedaan als de safety car niet op de baan was gekomen." Uiteindelijk moest hij Hamilton nog verschalken, maar bij de herstart vloog Verstappen voorbij aan zijn rivaal. En zo reed hij de laatste ronden met relatief gemak richting de finish, waarna een waar volksfeest uitbrak. En daar kon Marko duidelijk van genieten. "Het is ongelooflijk deze jongen. Of ja, jongen? Hij is bijna 25, dus het is een jongeman. In de auto zit hij op zijn eigen planeet. De druk hier heeft geen enkel effect op hem. Het is ongelooflijk."

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"