Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko vreest waarschuwing Mercedes niet: "Wolff praat veel na een lange dag"

Nadat Red Bull tijdens het GP-weekend in Brazilië vraagtekens zette bij de achtervleugel van Mercedes reageerde de Duitse renstal gelijk. Toto Wolff zei Red Bull nu zeer goed in de gaten te houden. Helmut Marko ligt er niet wakker van.

Na de vrijdag-kwalificatie op Interlagos werd duidelijk dat de achtervleugel van Lewis Hamilton illegaal werd bevonden, waardoor de Brit werd gediskwalificeerd. Ook werd duidelijk dat een delegatie van Red Bull, waaronder Adrian Newey, naar de FIA is gestapt met vragen over de achtervleugel van de Mercedes-bolide. Dit tot ongenoegen van Toto Wolff. "In de volgende races zullen we aandacht besteden aan elk stukje tape die van de auto valt. We zullen overal vragen over gaan stellen", zei de Mercedes-teambaas tegen onder meer RacingNews365. "Vroeger was er een soort gentlemen's agreement, maar er zijn in de sport geen gentlemen meer. Dit bestaat dus nu niet meer."

Red Bull ziet geen verandering

Helmut Marko reageert op de uitspraken van Wolff. Het doet de Red Bull-adviseur niet zo veel wat de teambaas van de Duitse renstal te zeggen heeft. "Meneer Wolff praat veel als hij een lange dag heeft gehad", zegt Marko tegen F1 Insider. Red Bull heeft niks te verbergen voor Mercedes, aldus de man uit Graz. "Onze auto's zijn altijd legaal bevonden tijdens de technische keuringen." Volgens Marko verandert er weinig aan hoe Mercedes de titelstrijd van 2021 aanpakt. "We maken ons geen zorgen daarover, hij heeft sowieso het hele jaar goed naar ons gekeken." Eerder dit seizoen zagen we al dat de strijd tussen de twee teams ook naast het afval verder ging. Zo werden er meermaals vragen gesteld over de voor- en achtervleugels van de rivaliserende teams.

Viaplay
x
Live reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen