Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko roemt Ferrari ten koste van Mercedes: "Sympathieker"

Red Bull was er bijna aan gewend geraakt dat het jaarlijks moest opboksen tegen Mercedes. Maar nadat Mercedes vorig jaar verslagen werd, zakte het team verder weg en strijd Red Bull tegen een nieuwe opponent: Ferrari. En Helmut Marko moet toegeven: dat is toch net even een wat sympathieker team.

Dit seizoen neemt Red Bull het in een rechtstreeks kampioenschapsgevecht niet op tegen Mercedes, maar tegen Ferrari, met Max Verstappen en Charles Leclerc als de kopstukken van die respectievelijke teams. Als Red Bull-teamadviseur Helmut Marko door het Duitse RTL gevraagd wordt of Ferrari een makkelijkere tegenstander is dan Mercedes, moet hij ontkennend antwoorden. "Een makkelijkere tegenstander? Nee, zo zou ik dat niet willen omschrijven", zo begint Marko, gevolgd door een toevoeging die de interviewer van dienst aan het lachen maakt: "Maar wel sympathieker, als je dat zo uit kunt drukken." "Bij beide teams spelen passie en emoties een belangrijke rol, maar zeker ook dat stukje respect naar elkaar toe", zo licht Marko zijn opmerking die zich toch wel laat lezen als een kleine sneer naar Mercedes, toe.

Wat Ferrari zo sterk maakt

Maar makkelijk... nee. Marko merkt namelijk op dat Ferrari geen zwaktes heeft, terwijl Red Bull wel nog wat uitdagingen heeft. Zo laat de auto zich volgens Marko wat minder makkelijk afstellen en kampt de RB18 meer dan Red Bull lief is nog met het nodige overgewicht. Maar niets van dat alles bij Ferrari, althans, zo doet de Oostenrijker het voorkomen. "De Ferrari heeft geen zwakten, die is onder alle omstandigheden en in verschillende temperaturen goed. Die auto ging in zowel Bahrein als Djedda (twee totaal verschillende circuits, red.) goed en dat is een sterk wapenfeit. Het is ons nog onduidelijk hoe Ferrari dat voor elkaar heeft gekregen, maar de F1-75 is zonder twijfel een hele snelle auto."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'