Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko velt oordeel over P4 Ricciardo en P5 Perez: "Goed voor zijn toekomst"

Met een P3 voor Max Verstappen kan Marko niet blij zijn, maar de P4 van Daniel Ricciardo tovert een grote glimlach op zijn gezicht. Sergio Perez, die zondag start van P5, krijgt echter ook complimenten van de baas.

Helmut Marko zal er wel en niet vrolijk zijn geworden van de kwalificatie voor de GP van Mexico. Max Verstappen greep namelijk naast de pole, maar tegelijkertijd wist Sergio Perez het gat naar de Nederlander te verkleinen tot 0,2 seconde. Bovendien was het Daniel Ricciardo die Checo wist te verslaan en zondag in de Red Bull-sandwich op P4 zal starten.

Dat viel de Oostenrijkse Red Bull-adviseur natuurlijk ook op. Dat had hij niet aan zien komen. Ricciardo scoort punten bij Helmut. "Ongelooflijk", is hij lyrisch bij Sky Sport. "Daniel heeft er werkelijk alles uit weten te halen. Een geweldige comeback na zijn handblessure en een goede aanbeveling voor zijn toekomst."

Complimenten voor Perez

Maar ook Perez krijgt complimenten van Marko, ondanks zijn vijfde plek. "Checo is al het hele weekend sterk en slechts 0,2 seconde achterstand op Verstappen is een goede prestatie. Hij staat ook voor Hamilton en dat is het hoofddoel, om voor de Mercedes-coureur te finishen."

Dat Red Bull niet op de eerste startrij staat, baart hem tot slot geen zorgen. "Ik ben nog steeds optimistisch over de race. Alles is vanuit ons oogpunt goed verlopen, behalve dat we niet vooraan staan. In plaats van één en drie zijn we nu drie en vijf."

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"