Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko velt oordeel over Vettel en Alonso: "Hij kan nog steeds races winnen"

Vlak voor de zomerstop maakte Sebastian Vettel bekend om na het huidige seizoen een punt te zetten achter zijn Formule 1-carrière. Helmut Marko begrijpt de keuze van zijn voormalige coureur en legt uit waarom het goed is dat hij stopt. Ondertussen kijkt hij ook naar Fernando Alonso, die juist doorgaat en de overstap maakt naar Aston Martin.

Alonso girlfriend Hungary 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na het Formule 1-seizoen van 2022 zal Sebastian Vettel stoppen met racen in de koningsklasse. De viervoudig wereldkampioen veroverde al zijn wereldtitels bij Red Bull en won bij Ferrari en Aston Martin geen F1-kampioenschap meer. Marko begrijpt maar al te goed dat Vettel stopt. "Zijn precisie was een perfecte match met ons DNA. Alles werkte perfect samen, maar nu heeft hij andere prioriteiten."

"Hij kan het podium niet eens bereiken met zijn auto, dus het is logisch als hij maatregelen treft met dit gegeven. Als je niet je hele hart er in kan steken, dan kan je niet meer verder."

Bij Fernando Alonso, die volgend jaar een verrassende overstap maakt van Alpine naar Aston Martin, ziet Marko juist iemand die nog lang niet klaar is met racen. "Hij is zo snel. Het is ongelooflijk wat voor races hij levert", looft Marko. "Voor mij is hij de verrassing van het jaar. Als coureur denk ik dat hij nog races kan winnen, maar de vraag is of Aston Martin hem een goed pakket kan leveren."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

11 reacties

Viaplay
x
Breaking FIA presenteert nieuwe motorregels in de Formule 1