Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Marko velt opnieuw pijnlijk oordeel over Perez: "Dat is waarom McLaren een sterker rijdersduo heeft"

Red Bull mag dan vast blijven houden aan Sergio Perez, maar als je het team over hem hoort praten, rijst toch in toenemende mate de vraag: 'waarom?' Nu is het weer Red Bull-adviseur Helmut Marko die geen hoge pet op lijkt te hebben van de Mexicaan.

Perez Qualifying Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sergio Perez sleept de Red Bull RB20 de laatste tijd moeizaam richting de punten. Dat is als hij zich niet verslikt in Q1 of Q2 of betrokken is bij kostbare crashes zoals in Azerbeidzjan. Waarom Daniel Ricciardo om tegenvallende prestaties het veld moest ruimen bij RB, mag Perez ondanks misschien wel nóg slechtere prestaties wel gewoon blijven zitten. In ieder geval tot en met het einde van het seizoen, maar daarna?

Helmut Marko benadrukt tegenover Sport.de nog maar eens: "Garanties zijn er alleen als je de juiste prestaties levert." En dus moet je ervanuit gaan dat de positie van Perez onder druk staat, maar dat was de afgelopen paar jaar eigenlijk al zo.

"We weten van Sergio dat hij wisselvallig kan zijn, met name als de auto op korte termijn opeens verandert. Hij heeft dan langer nodig om aan de geüpdatete auto te wennen. De basissnelheid is er, maar die schommelingen in performance worden steeds onvoorspelbaarder."

En juist dat kan Red Bull niet gebruiken op het moment dat McLaren niet enkel met een betere auto aantreedt, maar ook met een in de ogen van Marko beter rijderpaar: "Bovengenoemde draagt er zeker aan bij dat McLaren momenteel sterker is dan wij wat betreft het rijderssduo."

Wat verwacht jij nog van Sergio Perez dit seizoen. Kan hij alsnog een overwinning pakken? Of op zijn minst een podium. Deel jouw verwachting in de poll hieronder.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"