Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko verklaart waarom Verstappen naast poleposition greep

Max Verstappen eindigde op de tweede plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. Helmut Marko is wel tevreden met dat resultaat en legt uit waarom Verstappen geen poleposition pakte.

Verstappen qualifying Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De kwalificatie voor de Grand Prix van Canada werd een ontzettend spannende sessie. George Russell pakte poleposition voor Max Verstappen, al ging het om precies dezelfde tijden. Verstappen reed zijn snelste tijd echter later en moest het daarom met P2 doen. Helmut Marko reageert tevreden bij Sky DE.

"Ik denk dat we tevreden kunnen zijn met dit resultaat, zeker na de gebeurtenissen in de tweede vrije training", verwijst Marko naar de ERS-problemen van Verstappen. "Het ging erom hoe je je banden opwarmt en ik denk dat de opwarmronde in Q3 net te snel is geweest. Max raakte in de derde sector poleposition kwijt ten opzichte van Russell. Maar we hebben laten zien dat we geleidelijk beter zijn geworden, in tegenstelling tot Monaco."

Marko is optimistisch voor de race. "We hebben de zwakke punten weggewerkt en ik denk ook dat we een goede set-up hebben voor de race, zelfs als het regent. De Mercedessen zijn twee tot drie kilometer per uur sneller op de rechte stukken. Dat betekent dat inhalen mogelijk is, maar ook dat het niet gemakkelijk wordt. Ik hoop dat onze bandenslijtage in de race misschien iets minder is en Max kan ondertussen een race heel goed lezen. Hij weet wanneer hij moet aanvallen en hoe snel hij kan gaan zonder de banden te overbelasten. Ik hoop dat we vooraan meedoen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen