Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko wijst favoriet voor tweede Red Bull-stoeltje in 2025 aan

Helmut Marko weet wel wie er op poleposition staat om de teamgenoot van Max Verstappen te worden in 2025. De Red Bull-adviseur beaamt echter wel dat er ook met een andere kandidaat wordt gesproken.

Marko Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Wie wordt toch de teamgenoot van Max Verstappen in 2025? Sergio Perez presteert aardig, al kwam hij in Miami en Imola niet zo goed voor de dag. In Carlos Sainz en Yuki Tsunoda zijn er twee coureurs op de markt die staan te trappelen om Perez te vervangen. Wanneer Helmut Marko bij Kleine Zeitung de vraag krijgt of Perez de grootste kanshebber is om ook in 2025 bij Red Bull te rijden, geeft de Oostenrijker duidelijk antwoord.

"De gesprekken zijn aan de gang en Checo is nog steeds onze eerste optie", vertelt Marko. "Daar willen we voor de zomerstop duidelijkheid over scheppen, ook al leggen we onszelf verder absoluut geen druk op."

De 81-jarige Marko geeft wel toe dat ook de sterk presterende Tsunoda wordt overwogen voor 2025. De Japanner pakte al heel wat punten en eindigde in de laatste race op Imola op de tiende plaats. "Natuurlijk neemt hij ook deel aan gesprekken. Over het algemeen hebben we verschillende opties in zijn contract, zodat hij zich voor meerdere jaren kan binden.”

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap