Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko ziet een kans voor Verstappen: "In dat geval kunnen we op hem rekenen"

Een groot deel van de Formule 1-grid hoopt op regenbuien tijdens de Grand Prix van Monaco. Ook Helmut Marko ziet het graag gebeuren, vooral voor de kansen van Max Verstappen.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull ContentPool

Helmut Marko hoopt net als Max Verstappen op een regenbui en wat chaos tijdens de Grand Prix van Monaco. De Nederlander zal starten vanaf de vierde plaats en heeft vanuit deze positie weinig kansen om in te halen op de krappe straten van Monte Carlo.

Tijdens de kwalificatie ging het bij de Nederlander namelijk niet heel lekker. "Verstappen was wat onzeker bij het remmen en had geen comfortabel gevoel in de auto. Dat kwam in zijn ronden ook naar voren", legt Marko uit.

Daardoor start de kampioenschapsleider op de tweede startrij, tot onvrede van de Red Bull-adviseur. "Het is natuurlijk niet best dat er twee Ferrari's voor hem staan", zo vervolgt hij bij Sky Deutschland.

Regen moet de kansen van Verstappen vergroten. "Er is een grote kans dat het gaat regenen en in die omstandigheden kun je altijd op Verstappen rekenen", aldus Marko. Mogelijk krijgt hij zijn zin, want op het moment van schrijven is de kans op regen tijdens de race 60%.

Verstappen meer kans na verandering in afstelling

Verstappen deed in de slotfase van de kwalificatie nog een poging om een betere tijd neer te zetten, maar na een crash van teamgenoot Sergio Perez werd de sessie gestaakt en niet meer hervat. Ferrari lijkt het hele weekend al het te kloppen team te zijn, maar volgens Marko zijn er kansen.

Red Bull paste voor de kwalificatie nog het een en ander aan bij Verstappens RB18, waardoor de Nederlander wat meer kans maakt. "Ik denk dat we dichterbij zijn door de veranderingen aan de afstelling die we eerder hebben doorgevoerd", aldus Marko.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17