Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Helmut Marko

Marko ziet groot voordeel voor Verstappen in nieuwe F1-regels

In het Formule 1-seizoen van 2022 gaat er van alles veranderen voor de teams en coureurs. Helmut Marko verwacht hier een voordeel voor Max Verstappen. Want hoeveel er ook verandert, de Nederlander is toch altijd razendsnel, zo redeneert hij.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Met de nieuwe reglementen in 2022 krijgen de coureurs een nieuwe uitdaging voor zich. Ze zullen zich moeten aanpassen aan nieuwe bolides met een veranderd aerodynamisch concept. Dit kan een lastige opgave worden voor de coureurs, maar Helmut Marko ziet alleen maar voordelen voor Max Verstappen. "Max heeft geen opstarttijd nodig", zegt hij bij Auto, Motor und Sport. "Hij is altijd meteen razendsnel."

Ook heeft de man uit Graz enorm veel vertrouwen in Sergio Perez. De teamgenoot van Verstappen is gedurende het 2021-seizoen steeds beter geworden. Perez en Verstappen gaan het nieuwe avontuur aan in de gloednieuwe RB18-bolide, welke qua productie helemaal op schema ligt. "Ik heb geen informatie gekregen over het tegendeel", aldus Marko.

Red Bull en Honda werken keihard

De coureurs en het de hoge heren van Red Bull kunnen nog een tijdje uitrusten voordat het seizoen van 2022 weer gaat beginnen, maar in de fabriek wordt er weer keihard gewerkt aan de RB18. "Ze werken de klok rond", legt Marko uit. "De Engelsen zijn niet zo van de feestdagen, ze kennen alleen Boxing Day (tweede kerstdag, red.)."

Ook draaien de engineers van Honda overuren. De motorfabrikant is officieel gestopt met het F1-project, maar helpt nog wel met het klaarstomen en onderhouden van de krachtbron voor komend seizoen. De overstap van E5 naar E10-brandstof heeft er volgens Marko voor gezorgd dat er minder motorvermogen is. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.

"Honda is heel druk bezig met de aanpassingen. Wat ik ervan hoor is positief, maar de performance is nog niet hetzelfde als wat het was in 2021. We moeten wachten en gaan kijken hoe we er voor staan op het circuit", zo sluit hij af.

Verstappen nu al beter dan Vettel, Norris verhuist voor het geld

In de nieuwste RacingNews365-update kijk je snel het laatste F1-nieuws terug. Met dit keer: Marko verkiest Verstappen boven Vettel en Norris verhuist voor het geld naar Monaco. Dat doet hij misschien niet alleen.

12 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin