Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko ziet 'nieuwe' Verstappen naast Hamilton: "Gelijk heeft hij!"

Max Verstappen was tijdens de GP van Australië alleen bezig het het kampioenschap en hoefde niet koste wat kost zijn leidende positie te behouden. Ongewoon, maar Helmut Marko snapt zijn pupil volledig.

Max Verstappen won de Grand Prix van Australië met relatief gemak. Toen hij eenmaal zijn Mercedes-concurrenten had verschalkt, reed hij weg en bouwde hij een gezonde voorsprong op, die hij vervolgens controleerde. In het slot van de race moest hij nog even aan de bak door de rode vlag en de bijbehorende herstart, maar daar waar hij bij de eerste start nog plekken verloor, ging het bij de laatste start wel goed. Dat zag ook Helmut Marko, die opmerkte dat Verstappen de juiste keuzes maakte. "Toen ging het erom ging, was de start wel goed", wordt hij geciteerd door De Telegraaf . "Max deed in die gevechten aan het begin ook wat hij moest doen. Mercedes had niets te verliezen, dus zij gingen ervoor." "Nadat hij Hamilton had ingehaald, controleerde Max de race. En je weet dat als hij en Lewis bij elkaar in de buurt komen, er altijd vuur is. Max had gelijk door niet alle risico's te nemen, want hij gaat voor het kampioenschap", aldus de Red Bull-adviseur.

Wind in de zeilen

Alles ziet er momenteel zeer rooskleurig uit voor Red Bull, en zeker voor kampioenschapsleider Verstappen. Een jaar geleden was dat wel anders na afloop van de race in Melbourne, toen de Nederlander voor de tweede keer in drie races uitviel. Toch blijft Marko waken, want hij merkt dat het seizoen tot nu toe niet 100% vlekkeloos is verlopen voor Red Bull. "Volgens mij zei Max vorig jaar na de race dat hij nog 36 races nodig had om wereldkampioen te worden. Het ziet er nu beter uit." "Hij staat 24 punten voor op Alonso: dat is slechts een raceoverwinning. Daarbij had Max in Djedda technische problemen en Sergio Perez zorgde hier voor zijn eigen problemen. Het is dus allemaal nog niet zo eenvoudig als sommigen claimen dat het is", zo sluit de man uit Graz af.

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract