Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko ziet Perez zijn eigen glazen ingooien en wijst naar Hamilton

Sergio Perez is net geen tweede geworden in het kampioenschap, nadat hij 1,3 seconden tekort kwam. Helmut Marko weet wel waar zijn coureur die tijd heeft laten liggen.

Geen 1-2 voor Red Bull in het kampioenschap, want in Abu Dhabi wist Sergio Perez zijn rivaal Charles Leclerc niet te verslaan. En dus zit er toch een klein smetje op het seizoen. Of niet? Nee, Helmut Marko zal er geen seconde van wakker liggen dat Perez geen tweede is. "Met zo'n seizoen? Zeventien overwinningen en beide titels? Dan moet je meer dan tevreden zijn. De tweestopper was de goede keuze bij Perez, maar wat ons verraste was dat Ferrari veel beter was dan verwacht qua bandenslijtage. Sainz heeft zich aan onze voorspellingen gehouden, maar Leclerc niet!", lacht hij.

Gevecht met Hamilton

Leclerc reed na een pitstop de race namelijk uit, terwijl Perez twee keer vroeg naar binnen moest en dus in de achtervolging moest op zijn Ferrari-concurrent. Helmut Marko wijst twee momenten aan waarop Perez het zelf verpestte. Zijn eerste stint was relatief kort. Volgens Marko was het de eigen schuld van Perez, die veel eerder dan gepland een pitstop moest maken door zijn eigen enthousiasme. In het vervolg verloor de Mexicaan ook nog eens tijd toen hij in gevecht ging met Hamilton en een ronde vast zat achter de Mercedes-coureur. "Het was uiteindelijk heel krap, maar Perez heeft een fout gemaakt in de eerste fase van de race: hij pushte te hard met zijn banden en we moesten hem eerder inhalen dan gepland. Later probeerde hij Hamilton in te halen, maar werd toen meteen terug ingehaald. Dat kostte hem 1,3 seconden. Het had daardoor spannender kunnen zijn!", aldus de Oostenrijker.

Viaplay
x
Live Indy 500 met Rinus VeeKay