Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko ziet problemen bij Alpine: "Dit was niet de eerste keer..."

De eerste ronde in Monaco was zeker niet de beste voor Alpine. Pierre Gasly en Esteban Ocon raakten elkaar, waarna laatstgenoemde uitviel. Helmut Marko spreekt zich uit over het incident en ziet een factor waardoor het alleen nog maar lastiger wordt bij de Franse renstal.

Ocon FP3 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met een tiende en elfde startplek stonden Pierre Gasly en Esteban Ocon er uitstekend voor in Monaco. Maar na een half rondje in het prinsdom kon een dubbele puntenfinish al uit het hoofd worden gezet. Ocon probeerde bij Portier, de bocht voor het ingaan van de tunnel, zijn teamgenoot te verschalken, maar dat mislukte jammerlijk.

De twee hadden een flinke touché waarbij Ocon zelfs door de lucht vloog. De schade die hij opliep bleek te zwaar te zijn, waarna de Fransman zijn auto al snel naar binnen bracht. Gasly kon zijn auto op de tiende plek houden en pakte zo zijn eerste punt van het seizoen. Helmut Marko weet hoe het is om twee kemphanen binnen het team te hebben die elkaar van de baan rijden en blikt daarop terug, met in zijn achterhoofd de crash tussen Gasly en Ocon.

"We hebben bij Red Bull Racing twee keer gehad dat teamgenoten elkaar in de weg reden. Eén keer in 2018 met Daniel Ricciardo en Max Verstappen in Bakoe en één keer met Mark Webber en Sebastian Vettel in 2010 in Turkije", zo begint Marko in zijn column voor Speedweek. "In beide gevallen hebben we beide coureurs naar het bedrijf geroepen en het openlijk met ze besproken. We hebben ze duidelijk gemaakt dat dergelijke botsingen met teamgenoten simpelweg niet acceptabel zijn."

"Ricciardo verliet ons vervolgens aan het einde van het seizoen en zulke incidenten waren er niet meer met Webber; ze accepteerden dat dit niet zo kon", zo vervolgt Marko, waarna hij zich uitspreekt over de situatie bij Alpine. "Het is moeilijk om in zo'n geval maatregelen te nemen, omdat je dan duidelijk opzet moet kunnen bewijzen en dat is niet het geval. De coureur zegt dan dat hij de situatie verkeerd heeft ingeschat, waardoor er geen sprake meer is van opzet." 

"Het probleem met Alpine is echter dat het niet de eerste keer was en ik denk dat dat het nog moeilijker maakt." Daarbij doelt Marko onder meer op de crash in Australië van vorig jaar, toen de beide mannen veel punten konden scoren, maar uiteindelijk puntloos naar huis gingen na een crash bij een herstart vlak voor het einde van de race.

Ook interessant:

Wat scheelt eraan bij Red Bull? Moeten fans zich zorgen gaan maken na de Grand Prix van Monaco? Moet Max Verstappen zich wellicht zorgen gaan maken? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in een kakelverse podcast van RacingNews365!

Bekijk de podcast liever op Youtube? Dat kan hier natuurlijk ook!

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"