Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko ziet Verstappen zweten na zware griep: "Maar hij maakt wel het verschil"

Na de eerste vrije training is Helmut Marko zeer tevreden over het beeld dat hij ziet. Hij onthult dat Max Verstappen echt goed ziek is geweest en dat hij nog niet 100% is, maar toch wist de Nederlander in VT1 in zijn RB19 al het verschil met de rest te maken.

Max Verstappen was met afstand de snelste man in de eerste vrije training van de GP Saoedi-Arabië. Dat terwijl hij nog helemaal niet 100% fit is, vertelt Helmut Marko bij het Oostenrijkse ORF. De Oostenrijker is tevreden met het beeld dat hij in VT1 zag.

"Verstappen is de snelste in alle sectoren, met relatief weinig rondjes, dus het plaatje klopt. De voorsprong op Fernando is 0,7 seconden, dus dat stelt ons gerust. Tot nu toe verloopt alles volgens plan", glundert hij.

Zelfs op teamgenoot Sergio Perez was de voorsprong aanzienlijk. Max maakt het verschil zelf, oordeelt Marko. "Max staat eigenlijk relatief ver voor de rest. Checo staat namelijk maar net voor Alonso en dat laat zien dat Max het verschil grotendeels zelf maakt."

Zwetende Verstappen

De regerend wereldkampioen kwam een dag later dan gepland aan in Djedda, nadat hij ziek was geweest. Hij is inmiddels weer fit genoeg om te racen, maar volgens Marko is de Limburger nog niet 100%.

"Max heeft het goed te pakken gehad", wijst hij op de griep waar Verstappen mee te maken had. "Voor de eerste keer dit jaar zie ik hem zweten, maar op zondag zal hij weer helemaal fit zijn", aldus de Red Bull-adviseur met een kleine knipoog.

Uitslag Eerste vrije training - Saoedi-Arabië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Praat mee!

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"