Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Marquez ook in Tsjechië oppermachtig

Marc Marquez heeft de Grand Prix van Tsjechië gewonnen. De wereldkampioen was oppermachtig op het circuit van het Brno en won de race met geruime voorsprong op nummer twee Andrea Dovizioso. Achter de Ducati-rijder veroverde Jack Miller een prachtige derde plaats.

Marquez Brno 2019 race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Op zaterdag toonde Marquez tijdens de kwalificatie zijn klasse. De Spanjaard veroverde met meer dan twee seconden voorsprong de poleposition. Achter hem mochten Jack Miller en Johann Zarco vanaf de respectievelijke tweede en derde plek van start gaan. Valentino Rossi zette de zevende tijd neer en begon de race zodoende vanaf de derde startrij.

Voorafgaand aan de race viel er nog een flinke bui, waardoor een deel van het circuit vlak voor de geplande start er nog nat bij lag. Daarop besloot de organisatie in overleg met onder andere Rossi en Dovizioso om de start uit te stellen. Uiteindelijk ging de race pas circa veertig minuten later van start, een keuze die niet door alle coureurs gewaardeerd werd.

Bij de start kwamen vooral Marquez en Dovizioso goed weg, waarbij de Italiaan zelfs drie plaatsen won. Achterin het veld kwam Suzuki rijder Joan Mir in aanraking met Franco Morbidelli, wat resulteerde in een flinke valpartij waardoor beide coureurs direct uitgeschakeld waren. Door een slechte start kwam ook Zarco direct in het achterveld terecht, de Fransman verloor in de eerste ronde van de race meer dan tien plaatsen.

Miller maakte vooraan meer indruk en behield lange tijd aansluiting met de koplopers Marquez, Dovizioso en Rins. Marquez bleek echter geen zin te hebben in een duel met de overige coureurs en besloot daarom enkele ronden voor het einde de concurrentie op achterstand te rijden. Dovizioso stelde zich tevreden met de tweede plek maar achter hem ontstond er nog een mooi gevecht om de derde plaats.

Ducati rijder Miller zag namelijk zijn kans schoon om ook op het podium te eindigen en versloeg Rins in een bikkelhard duel. Een prachtig resultaat voor de niet fabrieksrijder. Op geruime achterstand van de koplopers en Cal Crutchlow, was het Rossi die als zesde eindigde.

Marquez vergrootte met zijn overwinning ook zijn voorsprong in het WK-klassement. Dovizioso kijkt nu aan tegen een achterstand van maar liefst 63 punten.

Uitslag MotoGP Grand Prix van Tsjechië 2019

Positie Coureur Team
1. Marc Marquez Honda
2. Andrea Dovizioso Ducati
3. Jack Miller Ducati
4. Alex Rins Suzuki
5. Cal Crutchlow Honda
6. Valentino Rossi Yamaha

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training