Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP 2019

Marquez pakt overtuigende overwinning in MotoGP-race Spanje

De eerste Europese MotoGP-race van het seizoen is gewonnen door Marc Marquez. De Honda-rijder was veruit de sterkste coureur van de dag en won de race met een ruime voorsprong op Alex Rins. Yamaha-coureur Maverick Vinales werd derde.

Marquez 2019 jerez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Fabio Quartararo mocht de race vanaf poleposition beginnen. De jonge Fransman werd gisteren de jongste coureur ooit die de poleposition wist te veroveren in de MotoGP-klasse. Door een mindere start verloor Quartararo echter direct zijn eerste plaats en zakte hij af naar de derde plek. Wereldkampioen Marquez had een superstart en pakte meteen de leiding.

De Spanjaard liet er geen gras over groeien en deed er alles aan om een gat te slaan richting de rest van het veld. Tot halverwege de race wisten Morbidelli en Quartararo nog in de buurt te blijven van Marquez, maar daarna zagen de twee Yamaha-rijders de achterstand ronde voor ronde steeds verder oplopen.

Doordat achter de zevenvoudig wereldkampioen de rest van het veld nog redelijk dichtbij elkaar lag, ontstond er nog een mooi gevecht voor de tweede plaats. Quartararo leek de beste papieren in handen te hebben om die tweede plaats te veroveren, maar het jonge talent viel vanaf de tweede positie uit met een technisch probleem.

Alex Rins profiteerde optimaal van de uitvalbeurt en veroverde de twee plaats vóór Maverick Vinales. Valentino Rossi werd na een knappe inhaalrace alsnog zesde.

Door zijn overwinning staat Marquez weer aan de leiding van het WK-klassement.

Uitslag MotoGP Spanje

Positie Coureur Team
1. Marc Marquez Repsol Honda
2. Alex Rins Suzuki
3. Maverick Vinales Monster Yamaha
4. Andrea Dovizioso Ducati
5. Danilo Petrucci Ducati

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'