Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Marc Marquez

Marquez ziet gelijkenissen met Verstappen: "Een killer zoals je dat moet zijn"

Los van het feit dat beide coureurs door Honda-power en Red Bull geholpen werden aan meerdere wereldtitels, hebben Max Verstappen en Marc Marquez meer met elkaar gemeen: hun mentaliteit.

Verstappen Marquez
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Honda Global Racing

Terwijl in de MotoGP Marc Marquez als piepjonge coureur de successen aaneenreeg, timmerde de zo mogelijk nog jongere Max Verstappen in de Formule 1 behoorlijk aan de weg, met uiteindelijk drie wereldtitels op het moment van schrijven. Marquez reed voor het fabrieksteam van Honda met steun van Red Bull, terwijl Verstappen voor Red Bull rijdt met motorsteun van Honda.

Hun carrières vertonen in zekere zin dus paralellen en de successen zijn voor beide coureurs onmiskenbaar, niet gehinderd door een karaktertrekje dat beide coureurs met elkaar delen. Dat is althans hoe Marc Marquez het ziet, zo blijkt als in een exclusief gesprek met RacingNews365 het thema 'Max Verstappen' wordt aangestipt.

"Ik mag Max Verstappen heel graag", zo begint Marquez. De twee zijn geen onbekenden van elkaar, aangezien ze elkaar weleens treffen op gedeelde Red Bull en- of Honda evenementen: "Vooral omdat hij een echte killer is."

Die laatste opmerking vraagt om een toelichting: "Om te winnen, überhaupt om succesvol te zijn of om een held te zijn, móét je ook een killer zijn. Wat dat inhoudt? Dat je nergens anders om geeft dan om dat ene heilige doel: winnen."

"Hoe je dat doel bereikt en hoe je dus daadwerkelijk wint, maakt daarbij eigenlijk niet uit. Zijn eerste prioriteit is winnen en in dat opzicht hebben wij dezelfde mentaliteit. Ik mag hem dan ook echt heel graag", zo herhaalt de Spanjaard zich nog eens.

All in

In de 5-delige Red Bull TV-documentaire 'All in' krijg je een uitgebreide, unieke en eerlijke inkijk het leven van Marc Marquez. Van zijn 'vete' met Rossi tot zijn veelbesproken rijstijl en het blessureleed, alles komt erbij aan bod.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Max Waarom Verstappen geen enkele op zachte banden heeft gereden