© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen neemt kritiek op steward niet terug

24 okt. 2017 17:17 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen neemt zijn felle kritiek op de wedstrijdleiding in Amerika niet terug. De Nederlander noemde een van de stewards een 'mongool', wat hem op kritiek kwam te staan.

Verstappen neemt 'idioot' niet terug

Tegenover Ziggo Peptalk liet Verstappen al weten dat hij het woord mongool anders had moeten kiezen. Idioot was beter op zijn plaats geweest. Over de rest van zijn uitlatingen heeft de Nederlander geen spijt.

"Ik heb die steward een idioot genoemd en dat neem ik niet terug. Als je niet begrijpt wat er in Austin gebeurde, dan heb je niets bij ons te zoeken", laat Verstappen aan de Telegraaf weten.

"Kijk naar Kimi, die vond het gênant dat hij uiteindelijk naar het podium mocht."

Volgens Verstappen was iedereen in Amerika over de zeik over de beslissing en werd een magistrale race om zeep geholpen. In zijn Red Bull klom Max van P16 op naar P3 door in de slotronde Raikkonen te passeren. Een droomrace, die teniet werd gedaan door een tijdstraf.

"Van een race als deze kan je alleen dromen. Ik had geen seconde het idee dat ik iets fout had gedaan. Een paar ronde eerder gebeurde er een soortgelijks iets met Valtteri Bottas. Dat was veel extremer dan mijn actie, maar dat werd niet bestraft."

Max Verstappen heeft het incident inmiddels weer achter zich gelaten en kijkt vooruit naar Mexico. "Ik baal hier niet meer van, het ligt achter me. Ik ben blij met hoe mijn race is gegaan. Dit was mijn snelste race ooit en tussen het team en mij klopte alles. Ik houd hier een heerlijk gevoel aan over, maar het is ook mijn taak om foute dingen aan te kaarten. In dit geval zat het goed fout."

Dit weekend staat de Grand Prix van Mexico op het programma. Klik hier voor het volledige tijdschema voor de GP van Mexico.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen