Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen spreekt van saaie race

De Formule 1 GP van Abu Dhabi leverde niet het gehoopte spektakel op. Mercedes was oppermachtig en Red Bull kon geen vuist maken. Uiteindelijk was een vijfde plaats het maximale voor Max Verstappen.

Max Verstappen was gisteren na afloop van de kwalificatie al niet te optimistisch voor de race. Red Bull had het zwaar in Abu Dhabi en de achterstand van bijna vijftig seconden op winnaar Bottas was pijnlijk. Het aanvalsplan was om in de eerste bochten posities te winnen, maar de top zes behield haar positie. Verstappen zat de hele race klem achter Kimi Raikkonen. " Ik probeerde het, maar Kimi hield de deur goed dicht. Daarna was ik positief verrast over de snelheid die we hadden, maar je kan hier totaal niet inhalen."

Tijdens de kwalificatie was de balans van de Red Bull niet goed, maar in de race ging het een stuk beter liet Verstappen aan Ziggo Sport weten. "In de race was de balans een stuk beter. Als we voor Kimi zaten, dat is natuurlijk als als, maar dan was ons tempo best goed geweest. Het is jammer dat dit circuit niet helpt om in te halen. Al met al was het een saaie race." Is Max al bezig met het nieuwe seizoen? "Nee, ik maak me pas druk over het nieuwe seizoen als ik goed heb getraind in januari en februari."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen