Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Max Verstappen verslaat alle wereldtoppers in spectaculaire simrace

Dinsdagavond was het voor de zoveelste keer in enkele dagen tijd raak: Max Verstappen kroop in zijn simulator voor een virtuele race, en hoe!

Overwinning Max Verstappen wint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Als pleister op de wond van vele auto- en motorsportfans zien we de afgelopen dagen plots de ene na de andere simrace de revue passeren waaraan grote namen meedoen. Ook dinsdagavond stond er weer zo'n simrace op het programma, georganiseerd door Team Redline, het virtuele raceteam waar onder andere Max Verstappen en Lando Norris toe behoren.

Die twee Formule 1-coureurs waren dinsdagavond dan ook de blikvangers in de twee virtuele races die werden georganiseerd. Een hoop andere professionele coureurs hadden hun virtuele racehandschoenen eveneens aangetrokken en ook wat betreft de professionele simcoureurs was het een sterk bezet deelnemersveld.

Dat Verstappen ook een begenadigd simcoureur is, werd eens te meer duidelijk. In de kwalificatie voor de eerste race werd hij achter simcoureur Max Benecke tweede en wist hij grote (sim)namen als Enzo Bonito, Lando Norris, Rudy van Buren, Nicky Catsburg, Antonio Felix da Costa, Job van Uitert, Bent Viscaal en meer achter zich te houden.

De eerste race kwam echter al vroeg ten einde voor de Nederlandse F1-coureur, toen hij door niemand minder dan concullega Norris van het virtuele Daytona-circuit werd geduwd. De jonge Brit won uiteindelijk de eerste simrace, maar Verstappen zou terug slaan in race twee.

In die tweede race begon Max wederom vanaf plek twee, achter, jawel, Lando. De Brit kwam er echter niet aan te pas en de strijd om de overwinning ging tussen Max Verstappen en Max Benecke. Uiteindelijk werd deze pas in de allerlaatste ronde beslist in het voordeel van de Nederlander. Een heerlijk staaltje simracen van de Red Bull-coureur.

Mocht je de races willen terugkijken, dan kan dat via de onderstaande video.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden