© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen wil liever de race domineren dan inhalen

30 okt. 2017 16:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Max Verstappen miste op een haar na zijn allereerste pole tijdens de kwalificatie voor de Formule 1 race van Mexico. In de race zelf liet hij er geen gras over groeien en reed hij op dominante wijze naar de overwinning.

Max Verstappen gaat voor meer overwinningen zoals in Mexico

Verstappen verschalkte in de eerste bocht Vettel en reed daarna subliem op zijn derde Formule 1 zege af. Vooral de manier waarop hij de race controleerde en de nummer twee Bottas op ruime afstand reed, was indrukwekkend.

Na afloop liet hij dan ook aan de Nederlandse pers weten dat hij genoten had van zijn race.

"De afgelopen jaren zat ik nooit in zo'n positie maar dit is wel wat ik wil natuurlijk. Dit vind ik gewoon het allermooiste. Natuurlijk is inhalen ook erg leuk maar ik doe het liever op deze manier. Uiteindelijk wil je net als Hamilton races winnen en kampioen worden."

Het betekende voor Verstappen alweer zijn derde overwinning maar de zege in Mexico staat op dit moment bij hem op één.

"Dit is wel mijn favoriete overwinning. Ik had de race volledig onder controle en er was totaal geen druk van achteren. Hopelijk zitten we volgend jaar opnieuw in zo'n positie."

Zoals iedereen al had verwacht, was de start inderdaad cruciaal voor de zege in Mexico. Verstappen maakte daar direct korte metten met de titelaspiraties van Vettel. Volgens Verstappen heeft hij van tevoren geen plan klaar liggen maar slaat hij gewoon toe als hij een kans ziet.

"Ik denk daar voor de race niet echt over na. Ik doe gewoon mijn ding, als ik een kans zie buitenom dan probeer ik het buitenom. Dat doe ik puur op mijn gevoel. Natuurlijk gaat het soms mis maar over het algemeen weet ik wel welke keuzes ik moet maken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen