Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen wil liever de race domineren dan inhalen

Max Verstappen miste op een haar na zijn allereerste pole tijdens de kwalificatie voor de Formule 1 race van Mexico. In de race zelf liet hij er geen gras over groeien en reed hij op dominante wijze naar de overwinning.

Verstappen verschalkte in de eerste bocht Vettel en reed daarna subliem op zijn derde Formule 1 zege af. Vooral de manier waarop hij de race controleerde en de nummer twee Bottas op ruime afstand reed, was indrukwekkend. Na afloop liet hij dan ook aan de Nederlandse pers weten dat hij genoten had van zijn race. "De afgelopen jaren zat ik nooit in zo'n positie maar dit is wel wat ik wil natuurlijk. Dit vind ik gewoon het allermooiste. Natuurlijk is inhalen ook erg leuk maar ik doe het liever op deze manier. Uiteindelijk wil je net als Hamilton races winnen en kampioen worden." Het betekende voor Verstappen alweer zijn derde overwinning maar de zege in Mexico staat op dit moment bij hem op één. "Dit is wel mijn favoriete overwinning. Ik had de race volledig onder controle en er was totaal geen druk van achteren. Hopelijk zitten we volgend jaar opnieuw in zo'n positie."

Zoals iedereen al had verwacht, was de start inderdaad cruciaal voor de zege in Mexico. Verstappen maakte daar direct korte metten met de titelaspiraties van Vettel. Volgens Verstappen heeft hij van tevoren geen plan klaar liggen maar slaat hij gewoon toe als hij een kans ziet. "Ik denk daar voor de race niet echt over na. Ik doe gewoon mijn ding, als ik een kans zie buitenom dan probeer ik het buitenom. Dat doe ik puur op mijn gevoel. Natuurlijk gaat het soms mis maar over het algemeen weet ik wel welke keuzes ik moet maken."

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media