Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nikita Mazepin

Mazepin haalt schouders op na straf: "Ik kan niet zomaar verdwijnen"

Volgens Nikita Mazepin was het volkomen logisch dat hij in Q1 Lando Norris ophield toen hij in zijn snelle ronde zat. De Haas-coureur had naar eigen zeggen geen keus en kon zichzelf ook niet ineens magisch laten verdwijnen.

Mazepin Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Het was erg druk op het circuit van Barcelona in de laatste paar minuten van Q1. Lando Norris was bezig met een snelle ronde en zag dat alle langzaam rijdende coureurs voor hem keurig aan de kant gingen. Alleen Nikita Mazepin bleef stug doorrijden omdat hij aan zijn snelle ronde wilde beginnen.

Mazepin werd door zijn team verteld dat hij aan de kant moest gaan, maar deed dat dus niet. Het leverde de Haas-coureur - die als laatste eindigde - een gridstraf van drie plaatsen en een strafpunt op zijn licentie op. Na afloop zegt Mazepin dat hij er weinig aan kon doen, maar er verder niet boos over is.

"Ik probeerde er echt aan te gehoorzamen, maar het is erg moeilijk wanneer twee auto's jou inhalen in een zeer langzame en krappe bocht die net zo breed is als een auto lang is", meent de Rus in gesprek met diverse media waaronder RacingNews365. "Je kan daar dan ook geen derde auto achter zetten, zeker niet als er een vierde auto (Norris, red.) op volle snelheid aan komt rijden."

"Ik had dus niet het gevoel dat daarachter aansluiten een optie was, omdat mijn achtervleugel dan nog op de racelijn zou liggen", vervolgt Mazepin. "De enige optie was doorrijden, wat ik dus deed. Helaas kwamen al deze zaken nu zo samen."

Gelukkig is Mazepin, ondanks zijn gridstraf en zijn tweede strafpunt op zijn licentie, niet boos. "Er was vrij weinig wat ik kon doen behalve verdwijnen in het niets, maar dat kan ik helaas nog niet."

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
RN365 2 0 In site Action block prize GP Spain

Wie wint de GP van Spanje 2021?

Speel mee en win een F1 Red Bull Racing Playseat t.w.v. € 1199, aangeboden door Slajeslag.nl

Speel mee

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"