Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nikita Mazepin

Mazepin mag niet onder Russische vlag meedoen aan de Formule 1

Nikita Mazepin zal komend seizoen niet onder de Russische vlag meestrijden in de Formule 1. Hij zal als coureur door het leven gaan als 'neutraal'.

Mazepin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Het Hof van Arbitrage voor Sport, een onafhankelijk sporttribunaal, is met dopingautoriteit WADA meegegaan in het besluit om Russische sporters te verbieden om op grote toernooien als WK's en Olympische Spelen onder de Russische vlag te laten deelnemen. Dit na meerdere dopingschalen die direct waren gerelateerd aan de Russische overheid.

Het maakt dat Haas F1-coureur Nikita Mazepin niet onder de Russische vlag kan deelnemen aan het wereldkampioenschap Formule 1. Hetzelfde geldt voor andere Russische coureurs in FIA-kampioenschappen. Ook de Russische vlag mag niet worden getoond en het Russische volkslied zal in het geval van een overwinning niet worden gespeeld. Ook zal voorafgaand aan de Russische GP het volkslied niet klinken.

De naam 'Rusland' mag alleen getoond worden als even duidelijk getoond wordt dat het om een 'neutrale' atleet gaat. Nikita Mazepin zal in 2021 én 2022 als een neutrale atleet door het leven gaan, nadat de duur van het verbod was ingekort van vier naar twee jaar.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen