Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nikita Mazepin

Mazepin mag niet onder Russische vlag meedoen aan de Formule 1

Nikita Mazepin zal komend seizoen niet onder de Russische vlag meestrijden in de Formule 1. Hij zal als coureur door het leven gaan als 'neutraal'.

Mazepin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Het Hof van Arbitrage voor Sport, een onafhankelijk sporttribunaal, is met dopingautoriteit WADA meegegaan in het besluit om Russische sporters te verbieden om op grote toernooien als WK's en Olympische Spelen onder de Russische vlag te laten deelnemen. Dit na meerdere dopingschalen die direct waren gerelateerd aan de Russische overheid.

Het maakt dat Haas F1-coureur Nikita Mazepin niet onder de Russische vlag kan deelnemen aan het wereldkampioenschap Formule 1. Hetzelfde geldt voor andere Russische coureurs in FIA-kampioenschappen. Ook de Russische vlag mag niet worden getoond en het Russische volkslied zal in het geval van een overwinning niet worden gespeeld. Ook zal voorafgaand aan de Russische GP het volkslied niet klinken.

De naam 'Rusland' mag alleen getoond worden als even duidelijk getoond wordt dat het om een 'neutrale' atleet gaat. Nikita Mazepin zal in 2021 én 2022 als een neutrale atleet door het leven gaan, nadat de duur van het verbod was ingekort van vier naar twee jaar.

9 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Live Formule 1 GP van Groot-Brittannië 2022