Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren boekt enorme progressie: "Auto reageert heel goed op onze input"

Nog een aantal weken en het volgende Formule 1-seizoen gaat van start. Met de naderende testdagen horen we steeds meer eerste reacties van de teams over de geboekte progressie, McLaren is in ieder geval zeer tevreden en merkt verbetering ten opzichte van de voorgaande jaren.

Andreas Seidl is zeer te spreken over het 2022-project van McLaren. De teambaas van de Britse renstal ziet veel meer verbetering dan tijdens de voorgaande jaren. "Als ik er zo naar kijk, kan ik heel tevreden zijn met de ontwikkelingen op dit moment", zegt hij in gesprek met Motorsport Total . "De auto reageert op de ontwikkelingen die wij doorvoeren." "We boeken week na week progressie in onze windtunnel", aldus Seidl. Wel plaatst hij hier een kleine kanttekening bij, want pas na de eerste kilometers van de McLaren-bolide wordt het duidelijk waar ze staan. "We kunnen pas zien wat het waard is als we de eerste kwalificatie in Bahrein hebben gehad."

McLaren heeft alles in huis om een topteam te worden

De afgelopen jaren ging het steeds beter bij McLaren, al zakte het team van Lando Norris en Daniel Ricciardo een plaats terug in de constructeursstand. Ferrari staat nu achter topteams Red Bull en Mercedes, McLaren bezet de vierde plaats. Desalniettemin is Seidl zeer tevreden over de veranderingen binnen het team. "Meer dan twee jaar geleden hebben we een grote reset doorgevoerd binnen de structuur en organisatie van het team", aldus de McLaren-teambaas. "Ik ben er heilig van overtuigd dat we alle juiste talenten hebben binnengehaald voor de volgende stappen. Nu hebben we gewoon de tijd nodig. We moeten elke dag aan het werk en elke dag leren wat er niet perfect is gegaan. Vanuit daar groeien we."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi