Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

McLaren-CEO ontkracht gerucht over overname door Audi: "We zijn niet te koop"

Nu de plannen er zijn dat Audi in 2026 zal toetreden in de F1 gaan er geruchten rond dat het Duitse merk McLaren zou gaan overnemen waarbij ze het team hernoemen. Maar McLaren-CEO Zak Brown ontkent dat het team verkocht zal worden of dat de naam zal verdwijnen uit de hoofdklasse van de motorsport.

Zak Brown
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

McLaren-CEO, Zak Brown, ontkent de geruchten rondom het verkopen van het team aan Audi. De dochteronderneming van de Volkswagen Group zou interesse hebben in een overname in 2026.

Zo onthulde het grote Duitse autobedrijf vorige maand dat het plannen zou hebben om in 2026 in de Formule 1 te stappen met zowel Audi als Porsche. Het lijkt er steeds meer op dat Porsche zal toetreden in samenwerking met Red Bull.

Voor Audi zijn te plannen tot dusver wat minder duidelijk. Het automerk heeft gesprekken gevoerd met McLaren waarin de optie werd besproken om het team volledig over te nemen, inclusief naamsverandering.

Op de vraag in een persgesprek met media met onder andere RacingNews365 of er een kans bestaat dat Audi McLaren in zijn geheel overkoopt, antwoordde Brown: "Nee, onze aandeelhouders zijn zeer toegewijd aan McLaren. We hebben wel gesprekken gevoerd met Audi en we zijn niet te koop." Volgens Brown is de kans dat Audi McLaren overkoopt dus nihil.

'We zijn McLaren F1 en en we blijven de eigenaar'

Brown heeft vertrouwen in de toekomst van McLaren. "We zijn zeer toegewijd aan onze toekomst. We doen het goed op de baan. Aandeelhouders hebben substantiële investeringen gedaan om ons team de middelen te geven om vooraan in het veld te strijden."

De grote baas van McLaren vervolgt: "Commercieel doen we het heel goed, het moreel in het team is echt goed. We hebben geen interesse om het team te verkopen. We zullen een overname van McLaren niet overwegen. Het is aan Andreas (McLaren-teambaas, red.) om te beslissen welke motor hij in de auto wil, maar alle gesprekken over een overname van McLaren zijn een 'no-go'.

Geen financiële druk om McLaren te verkopen

Financieel gezien is het volgens Brown ook verre van nodig om McLaren over te laten nemen. "We bevinden ons in een hele sterke positie en dat bevonden we ons 18 maanden geleden niet", vertelt Brown. Een investering van 185 miljoen dollar van MSP Sports Capital eind 2020 hielp de toekomst van McLaren veilig te stellen.

"MSP Sports Capital kwam binnen en investeerde. Men kent de situatie waarin we ons 18 maanden geleden bevonden en dat lijkt nu lang geleden, vooral gezien de stand van zaken. Onze voorwaarden voor elke samenwerking zouden zijn dat we het eigendom van het raceteam behouden. Als iemand een ander gesprek wil voeren, dan is er geen gesprek mogelijk", sluit Brown af.

Ook interessant:

Coronel: "Op dat vlak is Verstappen gewoon sterker dan Leclerc"

Tom Coronel blikt samen met RN365-presentator Joris Mosterdijk terug op het begin van het Formule 1-seizoen. Hij zag Max Verstappen als vanouds schitteren. Check hieronder het resultaat.

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?