Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
McLaren

McLaren-CEO slaat zichzelf voor zijn kop: "Fiasco door stupide eigen fouten"

McLaren-CEO Zak Brown geeft zichzelf in grote lijnen de schuld van het mislukken van McLarens Indy 500-avontuur in 2019. Een opeenstapeling van 'domme' fouten maakte dat Fernando Alonso zich niet eens wist te kwalificeren.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren Indy

Nadat McLaren in 2017 hoge ogen gooide tijdens de Indy 500 in samenwerking met Andretti Autosport, deed het in 2019 op eigen benen een nieuwe gooi naar succes. De poging liep uit op een fiasco, aangezien Fernando Alonso, op zoek naar de vermaarde Triple Crown, zich niet eens wist te kwalificeren.

Zak Brown, eindverantwoordelijke voor het project, steekt de hand in eigen boezem: "Ik heb behoorlijk domme fouten gemaakt", zo wordt hij geciteerd door Autosport.

Wat heet: men zou zijn vergeten een stuur mee te nemen naar de eerste oval-test in Texas en in de zoektocht naar de juiste afstelling van de wagen, raakte men het spoor bijster door verwarring bij het omrekenen van meters naar yards en weer terug. "Soms win je, soms verlies je, en het heeft geen zin om je daarvoor te verstoppen. Het gaat erom dat we leren van onze fouten en dat we ze vooral niet nog een keer maken."

In 2020 keert McLaren terug op de Indianapolis Motor Speedway, als onderdeel van een volledig IndyCar-seizoen. Brown zal er op toezien dat de zaken dit jaar minder chaotisch verlopen.

"Terugkijkend op 2019 kan ik alleen maar concluderen dat ik stupide fouten heb gemaakt en dat ik dingen anders moet doen en dat is precies wat we dit jaar gaan doen. Ondanks alles heeft McLaren me het vertrouwen gegeven dat ik de man ben om McLaren terug aan de top te brengen", besluit Brown, ongetwijfeld met een knipoog.

0 reacties

    Breaking Zo moet de nieuwe Red Bull-bolide van Verstappen eruit gaan zien