Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren: "Moeten misschien maar accepteren dat Red Bull domineert"

Vorig jaar kon McLaren met regelmaat een rol van betekenis spelen in de Formule 1. De resultaten in de eerste twee GP's van dit jaar zorgen echter niet voor vrolijkheid. Met 0 punten en een laatste plek bij de constructeurs is het gat met de voorlopige alleenheerser Red Bull immens.

Andrea Stella Lando Norris
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Teambaas Andrea Stella is niet te benijden. De sinds dit seizoen eindverantwoordelijke bij McLaren zag in de eerste twee GP's een vijftiende plek van Oscar Piastri in Saoedi-Arabië als beste resultaat. In Bahrein viel de Australiër uit. Lando Norris kwam twee keer niet verder dan P17. Niet de resultaten die Stella graag wil zien.

Niet alleen is het gat met het Red Bull van Max Verstappen groot, ook het verschil met concurrerende teams is aanzienlijk. Toch zit Stella niet bij de pakken neer. "Red Bull verdient het succes. Het is aan ons om het beter te doen en de uitdaging aan te gaan", zei Stella tegen onder meer RacingNews365.

Stella, die in december de taken van Andreas Seidl overnam bij McLaren, ziet in de strubbelingen waar Ferrari en Mercedes mee kampen positief nieuws voor zijn team. "Het verschil met de teams die normaal goed presteren, is kleiner geworden. Red Bull uitgezonderd. Als je als team een sprong kan maken, dan kun je meestrijden om goede punten", doelt hij ook op de stap die Aston Martin nu heeft gezet bij de start van het nieuwe Formule 1-seizoen.

Voorsprong groot genoeg

Stella denk wel dat het Verstappen en Red Bull-teamgenoot Sergio Perez zullen zijn die dit seizoen de dienst gaan uitmaken. De twee hebben nu al een flink gat geslagen met nummer 3 Fernando Alonso. "We moeten misschien accepteren dat er een team domineert. De voorsprong die Red Bull nu heeft lijkt groot genoeg, zodat ze weinig last zullen hebben van de straf die ze kregen voor het overschrijden van het budgetcap", verwacht Stella.

"Ze kunnen zich net zo ontwikkelen als de teams achter hen, is mijn verwachting. Maar ik denk dat andere teams zich moreel en technisch kunnen laten inspireren. Het seizoen is lang en er is voldoende tijd om de informatie die we verzamelen om te zetten in ontwikkelingen voor de wagen. Ik verwacht aan het einde van het seizoen dat de teams nog dichter bij elkaar zullen zitten."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen McLaren

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Eerste vrije training Grand Prix van Spanje