Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren voegt nog een nieuwe naam toe aan haar coureursgilde

McLaren is goed bezig om haar team uit te breiden. Deze dinsdag voegde het de volgende coureur toe aan het gilde. Rene Rast gaat aan de slag in de Formule E, maar nog steeds zijn er meer coureurs dan zitjes.

Geen enkele grote raceorganisatie heeft de afgelopen maanden meer aankondigingen gedaan dan McLaren. Het team is dan ook actief op veel verschillende fronten, met naast de Formule 1 een team in IndyCar, Formule E en Extreme E.

De afgelopen maanden was er echter veel ophef over de coureurs die McLaren aantrok. Dat begon met Alex Palou, de IndyCar-kampioen die overkwam van Chip Ganassi. Toen McLaren hem aankondigde voor het 2023-seizoen leek er geen vuiltje aan de lucht. Niet veel later kondigde het Chip Ganassi-team echter aan de optie in het contract van Palou te lichten voor 2023.

Het lijkt uit te monden in een juridische strijd, waarbij Palou in het ergste geval het volgende seizoen aan de zijlijn uit moet zitten. Een maand later gebeurde iets vergelijkbaars, toen Oscar Piastri kort na zijn bekendmaking bij Alpine liet weten dat hij helemaal niets ondertekend had!

Het bleek dat de talentvolle Australiër achter de schermen een contract had getekend bij McLaren, maar ook op dat vlak moet er door het Contract Recognition Board van F1 nog worden geoordeeld welk Formule 1-team in 2023 nou recht heeft op de diensten van Piastri.

Nieuwe coureur

Het McLaren-team heeft eerder dit jaar ook al Alexander Rossi aangekondigd als IndyCar-coureur voor het 2023-seizoen. Hij komt over van Andretti. Felix Rosenqvist, momenteel IndyCar-coureur voor McLaren, heeft ook een contract voor 2023, maar hij weet nog niet in welke autosporttak hij een zitje krijgt. Dat beslist het team later pas.

Verder staat ook Pato O'ward onder contract bij het IndyCar-team, dat volgend jaar met drie auto's aan de start van het seizoen zal staan. McLaren heeft daarnaast een andere IndyCar-ster, Colton Herta, een testcontract bij het Formule 1-team gegeven met het oog op een mogelijk optreden tijdens een vrije training. Ook O'Ward maakt daar nog kans op.

In de Formule E, waar het McLaren-team twee zitjes beschikbaar heeft voor het volgende seizoen, hun eerste jaar in de elektrische raceklasse, is er nu in ieder geval al eentje bezet. Rene Rast, drievoudig DTM-kampioen, zal zich namelijk op mogen maken voor zijn tweede volledige seizoen in de Formule E.

Al met al heeft McLaren nu dus O'Ward en Rossi zeker onder contract staan voor het 2023-seizoen in de IndyCar, terwijl het bij Palou en Rosenqvist nog onduidelijk is of en waar ze gaan rijden. Rene Rast heeft in de Formule E een zitje, terwijl zijn teamgenoot nog niet bekend is. Mogelijk kan Rosenqvist daar uiteindelijk terecht.

In de Formule 1 heeft men dus Piastri, Ricciardo en Norris onder contract staan, terwijl er natuurlijk maar voor twee man plek is. Norris is in ieder geval zeker van zijn zitje. Check hieronder het overzicht, waarbij een * aangeeft dat een coureur 100% zeker is dat hij volgend jaar een zitje heeft.

McLaren-coureurs

Tak Coureur 1 Coureur 2 Coureur 3? Coureur 4?
F1 Norris* Ricciardo Piastri -
Formule E Rast* Rosenqvist - -
IndyCar O'Ward* Rossi* Palou Rosenqvist

Ook interessant:

Een uitgerust Ferrari is gevaarlijk voor Verstappen en Red Bull

Het Formule 1-seizoen 2022 gaat verder met de GP van België. Max Verstappen en Red Bull zijn de gejaagden, Ferrari (en Mercedes?) de jagers. Wat mogen we nog verwachten van deze teams?

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Coronel Diep onder de indruk na onthulling Verstappen: "Ga dan met één oog dicht rijden!"