Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

McLaren zet stappen voorwaarts: "We werken onderling veel beter samen"

McLaren lijkt in de beginfase van 2019 het lek dat ze in 2018 dwarszat, boven te hebben. Lando Norris en Carlos Sainz hebben sterke prestaties afgeleverd in de eerste twee Grand Prix-weekends, de eerstgenoemde kwam in Bahrein zelfs als achtste over de meet. Sportief directeur Gil de Ferran weet wat aan die resultaten ten grondslag ligt.

Norris-bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

De Braziliaanse beleidsbepaler roemt de manier waarop McLaren in het afgelopen jaar te werk is gegaan. Op een gegeven moment bleken meerdere onderdelen van het team niet goed samen te kunnen werken. Volgens De Ferran heeft de Britse renstal vervolgens met succes alles op alles gezet om alle neuzen dezelfde kant op te laten wijzen.

"We hebben nooit gezegd dat het aan het McLaren-personeel ligt, ook vorig jaar niet. Met enkele kleine veranderingen in de organisatie en de manier waarop we met elkaar omgaan, krijgt dat talent de kans om te schijnen", analyseert De Ferran. "Dit is een teamprestatie en als je goed met elkaar kan samenwerken, heb je de kans om stappen te zetten."

"In de afgelopen maanden hebben we veel tijd besteed aan deze kwestie. Hoe kunnen we beter samenwerken? Op dat vlak zijn er enorme stappen gezet, waar we hopelijk mee doorgaan. James Key kwam in Bahrein voor de eerste keer kijken, Andreas Seidl voegt zich vanaf Spanje bij ons team", kijkt de Braziliaan, die in het verleden de Indianapolis 500 eens wist te winnen, vooruit.

"De wagen gedraagt zich zoals we hadden verwacht, dat is een goede zaak. Onze ingenieurs begrijpen de tekortkomingen van de MCL34 en proberen het stukje bij beetje te verbeteren. Hopelijk zien we onszelf stapsgewijs, maar zo snel als mogelijk naar voren gaan."

McLaren bezet na twee Grands Prix een vijfde plaats in het tussenklassement, men beschikt dankzij Norris over acht WK-punten. Dat hadden er meer kunnen zijn, ware het niet dat Sainz, rijdend op een zesde positie, op moest geven in Bahrein na een incident met Max Verstappen.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen McLaren

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"