Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2022

Meerdere straffen zorgen voor nieuwe uitslag Formule 1 GP Verenigde Staten

Terwijl de meeste Nederlanders al op een oor lagen, hadden de stewards het in de Verenigde Staten nog druk. Er werden meerdere straffen uitgedeeld.

Start USA 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Update: Vrijdag 28 oktober 07:30 uur: De straf voor Alonso die in het onderstaande artikel wordt besproken is weer teruggedraaid. Hij behoudt P7. De uitslag onderaan in het artikel is aangepast om het kloppend te maken.

Na de Grand Prix van de Verenigde Staten bleef het, zeker in het kamertje van de stewards, nog lang druk. Terwijl Red Bull groots feest aan het vieren was vanwege het winnen van de constructeurstitel, ging Haas in protest tegen Sergio Perez, omdat de Mexicaan met een los wapperend onderdeel van zijn voorvleugel rond had gereden.

De Amerikaanse renstal was daar niet blij mee, want Kevin Magnussen is dit jaar al meerdere keren naar binnen geroepen vanwege een los zittend onderdeel. Bij Perez was dat echter niet het geval en ook bij Fernando Alonso, wiens zijspiegel na de crash met Alonso los zat en later helemaal los kwam, greep de FIA niet in.

De stewards besloten om Perez geen straf te geven. Hij mocht zijn vierde stek houden. Alonso daarentegen werd hard gestraft, omdat zijn auto als onveilig werd beschouwd tijdens de race. Hij kreeg een straf van 30 seconden, waardoor hij terugvalt van P7 naar P15. Sebastian Vettel profiteerde en schoof door naar P7, Kevin Magnussen naar P8, Yuki Tsunoda naar P9 en Esteban Ocon naar P10.

Straf Albon

Daarmee was de kous overigens nog niet af, want er werden nog meer straffen uitgedeeld. Lance Stroll kreeg een straf voor zijn onhandige verdedigende actie, waardoor hij zelf uit de wedstrijd crashte. Aangezien hij al was uitgevallen heeft zijn straf geen invloed op de uitslag van de GP van de VS. Wel moet hij volgend weekend in Mexico drie plaatsen gridstraf incasseren.

Een andere straf die wel invloed had op de einduitslag was die voor Alexander Albon. Aan het einde van het lange rechte stuk schoot hij rechtdoor, waarbij hij een voordeel behaalde. Hij gaf dit voordeel niet terug aan zijn concurrent, waardoor hij vijf seconden straf kreeg. Door die straf viel Albon terug van P11 naar P12. Guanyu Zhou wint een plekje, maar qua WK-punten maakt het allemaal geen verschil.

Check hieronder de nieuwe uitslag van de GP van de Verenigde Staten.

Uitslag Race - Verenigde Staten

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training