Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Frankrijk 2021

Mercedes deelt eerste tikje uit aan Verstappen in eerste training GP Frankrijk

Het team van Mercedes sloot de eerste training op Paul Ricard als snelste af. Valtteri Bottas bleef Lewis Hamilton en Max Verstappen voor. De Red Bull-coureur was nog niet helemaal tevreden over zijn RB16B.

Verstappen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De eerste training op Paul Ricard kende een onstuimig begin. Alle coureurs doken direct het Franse asfalt op, maar het was nog zoeken naar grip. Mick Schumacher verremde zich en toucheerde de bandenstapels, Valtteri Bottas reed zijn voorvleugel kapot en Sebastian Vettel vloog achterwaarts de bandenstapels in.

Ondertussen was het Max Verstappen die direct op stoom kwam. Op de harde band klokte hij een 1.34,1 - een tijd waarmee hij op dat moment liefst zeven tienden sneller was dan Lewis Hamilton. Teamgenoot Sergio Perez versnelde, eveneens op de harde band, en naderde Verstappens tijd na enkele snelle ronden tot op minder dan een tiende.

Uitslag Eerste vrije training - Frankrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Halverwege de training werden de harde banden ingewisseld voor het zachtste rubber van Pirelli. Het was Bottas die naar de snelste tijd ging met een 1.33,448 en daarmee liefst drie tienden sneller was dan Hamilton en Verstappen. Ondertussen ging ook Carlos Sainz in de fout. Met een fraaie spin vergooide hij een setje banden.

Verstappen was niet tevreden met de handling van zijn RB16B die zich moeilijk in liet sturen op de harde band. In een van zijn ronden op de zachte band ging de Red Bull-coureur te hard over een kerbstone, waarna hij de pits opzocht om de vloer van zijn auto te laten checken.

In de slotfase van de eerste training focusten de topteams zich op hun long run. Hamilton en Verstappen reden daarbij op de zachte band, Bottas op de harde band. De tijden ontliepen elkaar daarin nauwelijks, maar Bottas was het meest constant.

Voor Mercedes is het een opsteker dat het na twee slechte weekends op stratencircuits nu op een regulier circuit weer vooraan meedoet. Verstappen ondertussen weet dat de snelheid van de Red Bull wel in orde lijkt te zijn, maar dat er nog het nodige te verbeteren valt aan de balans van zijn wagen.

Achter het drietal was het gat richting de rest van het veld groot. Perez, vierde op zeven tienden achterstand, reed geen snelle run op de zachte band. Ferrari was in geen velden of wegen te bekennen met een 11e positie voor Leclerc en een 15e voor Sainz.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi