Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021

Mercedes domineert tweede training op Imola na problemen voor Verstappen

Problemen voor Max Verstappen zorgden voor een voorspelbaar beeld tijdens de tweede training voor de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Vijf rondjes, meer wist Max Verstappen er niet af te leggen tijdens de tweede training op het circuit van Imola. Bij het opkomen van het rechte stuk ging het mis, nadat de Red Bull-coureur over de kerbstones reed. RacingNews365 vernam van het team dat er daarbij een defect optrad aan de aandrijfas, waardoor Verstappen zijn wagen moest parkeren.

Veel waardevolle trainingstijd ging verloren en Verstappen zagen we dan ook niet vooraan de tijdenlijst terug. Daar zien we wel de beide Mercedessen, die elkaar slechts 0,010 seconde toegaven. Valtteri Bottas was ditmaal nipt sneller dan teamgenoot Lewis Hamilton - beiden op de zachte band.

Uitslag Tweede vrije training - Emilia-Romagna

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verrassend mag het sterke optreden van Pierre Gasly in de AlphaTauri genoemd worden. Hij gaf minder dan één tiende toe op de Mercedessen, maar de Fransman ging vorig jaar ook al zeer goed op Imola. Rookie-teamgenoot Yuki Tsunoda wist zichzelf naar een keurige zevende positie te rijden.

Voor de Tifosi was er eveneens reden tot optimisme, want beide Ferrari's nestelden zich in de top 5, waarbij Carlos Sainz slechts twee tienden prijs moest geven op Bottas' tijd. Het was echter Charles Leclerc die zijn auto hard in de banden parkeerde in de tweede Rivazza. Zijn crash zorgde voor een rode vlag en daarmee het vroegtijdigde einde van de tweede training.

Voor Red Bull en Verstappen is er werk aan de winkel. Het team moet nu de data van Sergio Perez, zesde, gebruiken om de setup voor zaterdag verder te verfijnen.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden