Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes en Hamilton lijken straf te ontlopen: "Daar moeten we boven staan"

Het lijkt er sterk op dat Mercedes en Lewis Hamilton niet bestraft worden voor het feit dat ze niet aanwezig waren tijdens het jaarlijkse FIA-gala. Daar moet het volgens de uittredend FIA-president Jean Todt dan ook vooral niet over gaan.

Hamilton Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In de loop van de donderdag van het FIA gala werd duidelijk dat Lewis Hamilton en Mercedes-teambaas Toto Wolff niet aanwezig zouden zijn bij de ceremonie. Lewis Hamilton kon niet verkroppen hoe hij zijn achtste wereldtitel in rook zag opgaan, terwijl Wolff zich loyaal wilde tonen aan Hamilton en zijn eigen integriteit.

Dat besluit is in strijd met de sportieve reglementen van de Formule 1, die voorschrijven dat de top drie uit het kampioenschap aanwezig moet zijn. Echter, men lijkt er zonder straf vanaf te komen, zoveel lijkt FIA-president Jean Todt op de vraag van RacingNews365 aan te geven.

"Ik denk dat deze avond vooral om de vieringen moet gaan, in plaats van om controverse. Het heeft ook geen zin om hier te lang bij stil te staan. Natuurlijk vind ik het jammer, want Mercedes zou die achtste constructeurstitel op rij, wat een werkelijk uniek prestatie is, hier moeten vieren. En dan is er nog die ene jonge coureur die ook een geweldige prestatie heeft geleverd."

"Dat zijn de zaken waar we bij stil moeten staan en niet bij vragen over straffen voor Mercedes. Daar is dit niet het toneel voor en daar moeten we ook boven staan."

FIA niet gediend van aanval Mercedes

Overigens is Todt niet gediend van de manier waarop Mercedes onder aanvoering van Toto Wolff de aanval opende op de FIA en de manier waarop men de Grand Prix van Abu Dhabi leidde. De claim dat wedstrijdleider Michael Masi Hamilton beroofd had van zijn achtste wereldtitel, schiet de Fransman in het verkeerde keelgat.

"Aan de ene kant ben ik voorstander van het voeren van een open dialoog tussen de FIA, de coureurs, de teams en de rechtenhouders, maar die openheid moet niet tegen ons gebruikt worden. Misschien hebben we in het verleden al te veel getolereerd."

Overigens durft Todt namens de FIA, mede ingegeven door die kritiek, best in de spiegel te kijken: "Zijn we perfect? Nee, dat zijn we niet. Daarom zullen we zeker nog een frisse blik werpen op de besluiten die we hebben genomen."

Ook interessant:

Perfecte wereldkampioen Verstappen en Red Bull straffen Mercedes genadeloos af

Wat een race! Wat een einde! Max Verstappen is wereldkampioen Formule 1 2021! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vieren het en praten na over de knotsgekke GP van Abu Dhabi in de nieuwste RacingNews365-podcast!

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

70 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten