Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes geeft 'bemoedigende' update over F1-auto voor 2024

Na twee teleurstellende jaren heeft Mercedes goede hoop dat het komende Formule 1-seizoen (2024) met succes kan starten. Het team laat doorschemeren dat het ontwikkelingsproces "bemoedigend" verloopt.

Russell mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De technische baas Andrew Shovlin van Mercedes heeft een bemoedigende update laten doorschemeren over de auto van het team voor komend seizoen. Sinds de introductie van de nieuwe reglementen vorig jaar heeft Mercedes consequent niet meer vooraan meegedaan. Het team heeft sinds het begin van vorig seizoen slechts één Grand Prix gewonnen (de GP van Brazilië in 2022), terwijl Red Bull dominanter is dan ooit.

De ontwikkeling van de huidige auto is in de laatste fases van het seizoen doorgegaan, ondanks dat er ook veel aandacht wordt geschonken aan de wagen voor volgend jaar. Dit omvat ook de laatste grote upgrade van het seizoen in de Verenigde Staten, inclusief een nieuwe vloer. Na de Grand Prix van Mexico afgelopen week verklaart Shovlin dat het tempo van Mercedes tijdens recente races een sterke indicatie is van de kracht van de nieuwe onderdelen.

"Als we kijken naar de prestaties in Austin en Mexico en naar de mogelijkheid om effectief te racen tegen auto's als McLaren en Ferrari, kunnen we zeggen dat de baangegevens er zeker op wijzen dat we een stap voorwaarts hebben gezet", zegt Shovlin. "Vergeet niet dat alle topteams hun auto's de laatste paar races hebben geüpgraded, het is cruciaal dat je ze op het gebied van ontwikkeling kunt evenaren, sterker nog, dat je ze op de baan kunt blijven bestrijden."

Mercedes aangemoedigd door vloerprestaties

Shovlin verklaart dat de nieuwe vloer van Mercedes, geïntroduceerd bij de GP van de Verenigde Staten, volgend jaar zal worden gebruikt en hij is bemoedigd door de prestaties tot nu toe. "Het andere is dat we veel gegevens van de auto verzamelen. Druk van de vloer, druk van de vleugels, belastingen op de auto en al die gegevens komen goed overeen met wat we in de windtunnel zien."

"Dat is cruciaal voor volgend jaar, want deze vloer is eigenlijk een stap in de ontwikkelingsrichting die we willen nemen voor 2024. Dus zeer bemoedigende tekenen, maar er ligt nog veel werk voor ons."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen