Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes houdt lippen stijf op elkaar over motorwissel bij Hamilton

Mercedes wil geen commentaar geven over een mogelijke motorwissel bij Lewis Hamilton tijdens het Grand Prix-weekend in Brazilië. In de wandelgangen wordt gesproken over een wissel bij Hamilton, maar het team wil er niks over loslaten.

Het is altijd nog onzeker of Lewis Hamilton nog een nieuwe motorwissel en een daarbij horende gridstraf gaat krijgen in het kampioenschap van 2021. Mogelijk krijgt de titelrivaal van Max Verstappen een nieuwe krachtbron in Brazilië, al wil Mercedes hier niets over loslaten. Na de geruchten over de motorwissel, aangewakkerd door onder meer Helmut Marko , vroeg RacingNews365 aan Mercedes of Hamilton in Brazilië een nieuwe krachtbron krijgt. Een woordvoerder van de Duitse renstal liet weten hier geen uitspraken over te doen.

Wachten op de officiële FIA-documenten

Of Hamilton daadwerkelijk een motorwissel krijgt, zal duidelijk worden middels de FIA. Het veiligheidsorgaan publiceert gedurende het weekend documenten met een officiële bevestiging in het geval een team onderdelen wisselt. Mercedes doet hier zelf geen verdere uitspraken over. Een gridstraf voor Hamilton kan een zware tegenslag zijn in het kampioenschap met Verstappen. De Nederlander leidt de coureursstand met negentien punten. Met nog maar vier races te gaan zal een motorwissel niet wenselijk zijn voor de Britse titelrivaal.

Ook Hamilton ontkent motorwissel niet

Hamilton wil ook niet teveel openbaren over de stand van zaken bij Mercedes. "Ik kan hier geen antwoord op geven", zegt de Brit tegen onder andere RacingNews365 als hem gevraagd wordt naar een mogelijke motorwissel. "Volgens mij zijn de motoren nog niet eens gearriveerd in Brazilië." "Maar voor zover ik weet, is mijn motor nog prima. We gaan het later zien, natuurlijk. Er is op het gebied van de auto nog niks gebeurd, dus het is nog even afwachten."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'